Sosyal Hizmet Kuramları 2 Deneme Sınavı Sorusu #451593

Sosyal hizmet uzmanlarının, tanışma/bağlantı kurma aşamasında aşağıdakilerden hangisi yapması gereken davranışlardandır?


Müracaatçıyı rahatsız etmeyecek şekilde karşılamalı ve selamlamalıdır.

Müracaatçının isteğine sorununa ya da durumuna gerçekten ilgi gösterdiğini hissettirmelidir.

Müracaatçının anlattıklarının gizli kalacağına dair yasa, etik kural ya da diğer zorunlulukları da belirterek açıklamalıdır.

Müracaatçının isteğini, kaygısını, kurumdan ve sosyal hizmet uzmanından beklentisini açık bir şekilde ifade etmesine yardımcı olmalıdır.

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Tanışma/bağlantı kurma bir uygulayıcı olarak sosyal hizmet uzmanlarının kendilerini soruna yönlendirdiği ve sorunla ilgili kişilerle iletişim ve ilişki kurduğu bir zaman dilimidir. Sosyal hizmet uzmanları, tanışma/bağlantı kurma aşamasında; Müracaatçıyı rahatsız etmeyecek şekilde karşılamalı ve selamlamalı, müracaatçının isteğine sorununa ya da durumuna gerçekten ilgi gösterdiğini hissettirmeli, müracaatçının anlattıklarının gizli kalacağına dair yasa, etik kural ya da diğer zorunlulukları da belirterek açıklamalı, müracaatçının isteğini, kaygısını, kurumdan ve sosyal hizmet uzmanından beklentisini açık bir şekilde ifade etmesine yardımcı olmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum