Sosyal Hizmet Kuramları 2 Deneme Sınavı Sorusu #455050

Aşağıdakilerden hangisi ilk telefon görüşmesinde yapılması gerekenlerden biridir?


Eğer görüşme müracaatçı tarafından talep edilmişse bir girişle başlanmalıdır ama onu kuruma getiren sorunlara bir an önce geçilmelidir.

Uygulanacak gizlilik kuralları ve müracaatçının söylediklerinin mutlak gizlilik hâlinde tutulamayacağı bilgilendirilerek açıklanmalıdır.

Eğer sosyal hizmet uzmanı müracaatçıyla kısıtlı bir zaman içinde görüşecekse bu durumu görüşmenin başında açıklamalı, böylece önem önceliği olan konulara yeterli önem verilmelidir.

Sosyal hizmet uzmanı müracaatçıyı ilgilendiren konuları açıklamasını ciddi bir dikkat vererek dinlemeli ama bütün hikâyesini ya da gerçek sorununu açığa çıkarmadan önce birçok müracaatçının sosyal hizmet uzmanının yeterliliğini ve güvenirliliğini test edeceğinin farkında olmalıdır.

İlk ofis ziyaretini ayarlarken müracaatçının adınızı ve ofisinizin yerini bilmesini sağlayın.


Yanıt Açıklaması:

Müracaatçıyla ilk telefon görüşmesinde yapılması gerekenler: 1. Telefon görüşmesinde sesi dışındaki davranışlara dikkat edilmemelidir. 2. Eğer gönüllü müracaatçıyla konuşuyorsanız, onun isteğinin ya da ilgisinin farkında olun, böylece kuruma yapacağınız yönlendirmenin uygunluğunu değerlendirebilirsiniz. 3. Eğer konuştuğunuz isteksiz biriyse müracaatçının bir görüşmeye katılması için yapılan açıklamalar ve cesaretlendirmeler gerekmedikçe telefon görüşmesini ilk yüz yüze buluşma için ayarlamak genelde daha iyidir. 4. İlk ofis ziyaretini ayarlarken müracaatçının adınızı ve ofisinizin yerini bilmesini sağlayın. 5. Müracaatçının ilişkileri ve pozisyonları (örneğin çocuk, eş, ebeveyn gibi) hakkında bilgili olun ve onun uzman yardımı için karar vermesinin aile üyelerinde nasıl bir etki bırakacağını değerlendirin.

Yorumlar
  • 0 Yorum