Sosyal Hizmet Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #57137

Genelci Sosyal Çalışma Yaklaşımı'nın temelinde yer alan 'Mesleki değerler' kavramı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde ifade edilmiştir?


Genelci sosyal çalışma etik değerler ve ilkeler çerçevesinde uygulanır.
Bir sorunu çözmek için genelci sosyal çalışmacı gereken her düzeyde (Mikro, mezzo, makro ve sosyal hizmet sistemi) çalışır.
Genelci sosyal çalışmacılar birbirlerine sürpervizyon sağladıkları mesleki ilişkiler ve mesleki örgütlenme içinde çalışırlar.
Genelci sosyal çalışmacı özgür düşünebilmelidir. Özgür düşünebilmesi için müracaatçı sistemine, kendi bilgi birikimine ve içinde bulunduğu sosyal hizmetler sistemine karşı eleştirel olabilmelidir.
Genelci sosyal çalışmacı, değerlendirme ve müdahale süreçleri boyunca müracaatçının zayıf ve güçlü yönleriyle ilgilenir, onu güçlendirmeyi müdahalenin ayrılmaz bir parçası olarak görür

Yanıt Açıklaması: Mesleki değerler: Genelci sosyal çalışma yukarıda incelediğimiz etik değerler ve ilkeler çerçevesinde uygulanır. Diğer ifadeler ise Genelci Sosyal Çalışma Yaklaşımı'nın diğer öğelerini ifade etmektedir. Doğru yanıt A'dır.
Yorumlar
  • 0 Yorum