Sosyal Hizmet Uygulaması 1 Deneme Sınavı Sorusu #1357867

Sosyal Hizmetler Yüksek Okulunun programında son sınıf eğitiminin Bahar döneminin ikinci yarısında verilen blok pratik çalışma aşağıdaki hangi uygulamaları kapsamaktadır?


Sosyal grup çalışması uygulaması

Sosyal kişisel çalışma uygulaması

Toplumla çalışma uygulaması

Bitirme Tezi hazırlama

Tüm yöntemleri kapsayan uygulama


Yanıt Açıklaması:

Sosyal Hizmetler Yüksekokulu programındaki ilk temel değişiklik Yükseköğretim Kanunu çerçevesinde Hacettepe Üniversitesine bağlanması ile gerçekleşmiş ve bir öğretim yılı içinde iki akademik dönemde eğitimini sürdürmüştür. Uygulamalı çalışmalar ilk üç yılda yine ikinci sınıfta başlatılmıştır. Güz döneminde sosyal grup çalışması yöntem dersi verilmiş, bahar döneminde dersle birlikte haftada iki günlük uygulamaya gidilmiştir. Üçüncü sınıfta başlayan sosyal kişisel çalışma yöntem dersi içinde benzeri uygulama planlanmıştır. Son sınıfta ilk dönemde
toplumla çalışma uygulaması ve dersi birlikte başlatılmış, uygulama haftada bir gün olarak belirlenmiştir. Bahar dönemi ise kendi içinde ikiye ayrılmış, ilk yarısında toplumla çalışma ile birlikte haftada iki gün uygulamaya gidilmiştir. Bahar döneminin ikinci yarısında blok pratik çalışma adı ile tüm yöntemleri kapsayan bir uygulamaya gidilmiş öğrencilerin tüm yöntemleri kaynaştırması ve bütünleştirmesi için olanak sağlanmıştır.

Yorumlar
  • 0 Yorum