Sosyal Hizmet Uygulaması 1 Deneme Sınavı Sorusu #1357868

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet uzmanlarının özellikleri ile ilgili olarak doğru değildir?


Sosyal hizmet uzmanları, duruma göre, müracaatçılara karşı yargılayıcı ve eleştirel bir tavra sahip olabilirler,

Sosyal hizmet uzmanları,  yardım durumu için bağlılığı ve tutarlılığı da içeren bir sorumluluk duygusuna sahiptir.

Sosyal hizmet uzmanları müracaatçı tarafından gönderilen mesajı tamamıyla anlayabilecek bir iletişim kurma kapasitesine sahip olmalıdır.

Sosyal hizmet uzmanları, kendi duyguları ve müracaatçılarının duygularına yönelik dürüst ve  içten  olmalıdır.

Sosyal hizmet uzmanları bireylerle sosyal hizmet uygulamasını gerçekleştirirken herhangi bir sorunu çoklu müdahale düzeylerinde analiz edebilir ve çözebilirler.


Yanıt Açıklaması:

Bireyle sosyal hizmet uygulamasında sosyal hizmet uzmanları müracaatçılarına ve onların sorunlarına ilgi duyar. Bu ilgi,  sıcaklık, nezaket, ortaklık, destek unsurlarını içerir ve durum içinde müracaatçının anlaşılması için gerçek bir isteği ifade eder. Sosyal hizmet uzmanları, bireylerle sosyal hizmet uygulamasında bir sözleşme altına girer ve belli ödevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Sosyal hizmet uzmanları yardım durumu için bağlılığı ve tutarlılığı da içeren bir sorumluluk duygusuna sahiptir. Sosyal hizmet uzmanları kabul edicidir. Kabul etme, sosyal hizmet uzmanlarının müracaatçıya gerçekçi bir güven duygusu aşılaması, müracaatçıların duygularına saygı duyması, yargılayıcı ve eleştirel olmayan bir tavra sahip olması ile ilgilidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum