Sosyal Hizmet Uygulaması 1 Deneme Sınavı Sorusu #1146348

I. Öğrenci Sosyal Hizmet Uygulaması I dersi kapsamında sosyal hizmet uygulamasına başladıktan sonra, AÖF Uygulama Koordinatörlüğü ve İl Uygulama Koordinatörlüğünün onayı olmaksızın uygulama yeri değişikliği yapamaz.

II. Uygulama yapılan kuruluşlarda; grev veya lokavt uygulaması, yangın, iflas, iş kazası; deprem, sel vb. doğal afetlerde AÖF Uygulama Koordinatörlüğü ve İl Uygulama Koordinatörlüğünün onayıyla yeni bir uygulama yerinde uygulama süresini tamamlayabilir.

III. Öğrencinin uygulama amacı dışında çalıştırılması durumunda öğrenci, AÖF Uygulama Koordinatörlüğü ve İl Uygulama Koordinatörlüğünün onayıyla yeni bir uygulama yerinde uygulama süresini tamamlayabilir.

IV. Öğrenci Sosyal Hizmet Uygulaması I dersi kapsamında kendi girişimiyle bulduğu kurum ya da kuruluşta da uygulama yapma imkanına sahiptir.

Öğrencinin Sosyal Hizmet Uygulaması I dersi kapsamında uygulama yapacağı sosyal hizmet kuruluşunun belirlenmesi ile ilgili olarak verilen ifadelerden hangileri doğrudur?


I ve II

I, II, III

II ve III

II, III ve IV

III ve IV


Yanıt Açıklaması:

IV numaralı ifade sosyal hizmet uygulaması yapılacak kuruluşun belierlenmesi ile ilgili olarak yanlış bilgi içermektedir. Doğrusu, "Öğrenci, AÖF Uygulama Koordinatörlüğünün, İl Uygulama Koordinatörünün onayı olmaksızın kendi girişimiyle bulduğu kurum ya da kuruluşta uygulama yapamaz" şeklindedir. Bu nedenle, bu ifadenin yer almadığı seçenek olan B seçeneği doğru yanıttır.

Yorumlar
  • 0 Yorum