Sosyal Hizmet Uygulaması 1 Deneme Sınavı Sorusu #1357797

Sosyal hizmet müdahalesinin odağında aşağıdaki toplumsal kurumlardan hangisi yer almaktadır?


Din

Ekonomi

Eğitim

Siyaset

Aile


Yanıt Açıklaması:

İnsanlar ihtiyaçlarını genelde içinde bulundukları olağan koşullarda ve kendi çabaları ile karşılarlar. Bunun gibi karşılaştıkları sorunları da kendi olanakları, bilgi, beceri ve yetenekleri ile çözmek isterler. Ancak kimi zaman bunların olanaklı olmadığını biliriz. İşsiz kaldığımız bir zaman yeniden iş bulmakta zorlanabilir, hastalanabilir, ruh sağlığımızı yitirebiliriz. Aile içinde yaşadığımız bir çatışmayı çözmekte zorlanabilir, yaşadığımız bir krizin üstesinden gelemeyebiliriz. Sosyal hizmet müdahalesi odağına çoğu zaman aileyi koyar. Bir sistem olarak aile içerisinde yaşayan bireyler karşılıklı olarak birbirlerine bağlıdırlar. Bir kişinin yaşadığı sorunlar kaçınılmaz olarak tüm aile sistemini etkiler. Örneğin, okula devamsız bir çocuğun varlığı, aile içinde karşılanmayan ihtiyaçların ve yaşanmakta olan başka sorunların varlığını düşündürür. Olgu bir çocuğun salt okul devamsızlığı olarak
görülemez. Nasıl sorun tek başına bir bireyle başlayıp onunla bitmiyorsa çözümünde de tüm ailenin ve hatta başka sistemlerin içine dâhil olmasını gerektiren yönleri söz konusudur.

Yukarıdaki seçenekler incelendiğinde, sosyal hizmet müdahalesinin odağın yukarıda belirtilen toplumsal kurumlardan ne fazla aile kurumu yer aldığından bu sorunun doğru cevabı E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum