Sosyal Hizmet Uygulaması 2 Deneme Sınavı Sorusu #1009455

Sosyal Hizmet Uygulaması II dersi hakkında öğrencilerine bilgi sunmak isteyen bir akademisyenin aşağıdaki ifadelerden hangisini kullanması doğru olmaz?


Sosyal Hizmet Uygulaması II dersi teorik bilginin aktarılmasına dayalı bir derstir. 

Sosyal Hizmet Uygulaması II dersi 14 hafta ve haftada 8 saati kapsamaktadır.

Sosyal Hizmet Uygulaması II dersi en az iki yıl deneyimi olan sosyal çalışmacıların danışmanlığında yürütülür. 

Sosyal Hizmet Uygulaması II dersi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirilir. 

Sosyal Hizmet Uygulaması II dersi sosyal hizmet lisans programı öğrencilerinin seçebildiği bir derstir. 


Yanıt Açıklaması:

Sosyal Hizmet Uygulaması II dersi 14 hafta ve haftada 8 saat olmak üzere haftanın iş günlerinde, çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilmektedir. Sosyal
Hizmet Uygulaması II dersi, sosyal çalışmacı adayı olarak öğrencilere alanında en az iki yıl deneyimi olan sosyal çalışmacıların danışmanlığında birlikte çalışma ve işbirliği yapma, müracaatçıyı tanıma ve sorununa çözüm arama, müracaatçının sorununun çözümüne yönelik planlamalar ve uygulamalar yaparak sosyal çalışma deneyimi kazanma olanağı sunan bir derstir. Sosyal Hizmet Uygulaması II dersi sosyal hizmet lisans programı öğrencilerinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda kendi alanlarında gerekli uygulama becerilerini kazanabilmelerini amaçlayan, uygulama, gözlem ve değerlendirmeye dayalı bir derstir. bu bağlamda Sosyal hizmet uygulaması II dersi teorik konuların aktarıldığı bir ders olmaktan ziyade teorik eğitimlerin devamında verilen uygulamaya dayalı bir derstir. Dolayısıyla doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum