Sosyal Hizmet Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #399061

Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet kurumlarının etkili bir kurumsal imaj oluşturmak için yaptığı çalışmalardan biri değildir?


Hedef kitleyi bilgilendirme, eğitme

Yapılan iş ve hizmetlerle ilgili fikirleri değerlendirme

Güven aşılama

Gündemi takip etme

Gönüllüleri motive etme


Yanıt Açıklaması:

 

Sosyal hizmet kurumları etkili imaj oluşturmak için şu çalışmaları yapabilirler:

Kurumlar imajları yoluyla, hedef ve amaçları ile toplum içinde oynadıkları role dikkat çekerek, hedef kitlelerini bilgilendirebilir ve eğitebilir,

Yapılan iş ve verilen hizmetle ilgili uygun fikirleri toplayarak kurumsal imaj programı tasarlanabilir,

Kurum imajını kullanarak, kurumun parasını nasıl harcadığı, kaynaklarını nasıl kullandığı ve hizmet verdiği hedef kitlesini nasıl koruduğuna yönelik, bağışçı ve gönüllülerine güven aşılama yoluna gidebilir.

Uzun dönemde gönüllülerin yaptıkları işleri tekrarlama isteklerini iyi bir kurum imajına sahip olarak gerçekleştirebilir. Bütün bu hedefleri gerçekleştirebilmesi için kurumların imaj programlarını gerçekleştirmeleri yerinde olur:

Hedef kitle tarafından nasıl görünmek istendiğine karar verilmelidir. Öncelikle her hedef kitle için hedefler listelenebilir ve sonrasında ortak hedeflerde karar kılınabilir.

Kurumun belli bir hedefi olduğunda kafa karışıklığına yol açacak birbirinden farklı imajlardan kaçınılmış olacaktır. Özellikle sosyal hizmet kurumlarının neredeyse her şehirde bir şubesinin bulunduğunu düşünürsek her biri için ayrı logo, web sayfası tasarımı kurum imajının etkisini zayıflatacaktır.

Kurum imajının etkili bir şekilde yansıtılması kurumun hatırlanabilir ve ayırt edici özelliğini oluşturacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum