Sosyal Hizmet Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #55179

3046 sayılı Yasa'nın 21. maddesinde göre, aşağıdakilerden hangisi bakanların görev ve yetkileri arasında yer almaz?


Her bakan emri altındakilerin eylem ve işlemlerinden sorumludur.
Her bakan bakanlık merkez, taşra ve yurt dışı örgütü ile bağlı ve ilgili kuruluşların faaliyetlerini, işlemlerini ve hesaplarını denetlemekle görevli ve yetkilidir.
Bakan, bakanlık örgütünün en üst yöneticisidir.
Bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanına karşı sorumludur.
Bakanlar, bakanlık hizmetlerini mevzuata, hükümetin genel siyasetine, milli güvenlik siyasetine, kalkınma planlarına ve yıllık programlara uygun olarak yürütmekle yükümlüdür.

Yanıt Açıklaması: 3046 sayılı Yasa’nın 21. maddesi bakanların görev ve yetkilerini şöyle sıralamıştır: • Bakan, bakanlık örgütünün en üst yöneticisidir. • Bakanlar, bakanlık hizmetlerini mevzuata, hükümetin genel siyasetine, milli güvenlik siyasetine, kalkınma planlarına ve yıllık programlara uygun olarak yürütmekle ve bakanlığın faaliyet alanına giren konularda diğer bakanlıklarla iş birliği ve koordinasyonu sağlamakla görevli ve Başbakana karşı sorumludur. • Her bakan, emri altındakilerin eylem ve işlemlerinden sorumludur. • Her bakan, bakanlık merkez, taşra ve yurt dışı örgütü ile bağlı ve ilgili kuruluşların faaliyetlerini, işlemlerini ve hesaplarını denetlemekle görevli ve yetkilidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum