Sosyal Hizmete Giriş Deneme Sınavı Sorusu #840228

Aağıdakilerden hangisi sosyal çalışma biliminin uygulayıcıları olan sosyal çalışmacıların tanımladığı amaçlar arasında yer almamaktdır?


Sosyal hizmet uzmanları insanların sorun çözme, baş etme ve gelişimsel kapasitelerini artırmak kapsamasında “çevresi içinde birey” kavramını kullanır. Uygulama düzeyinde sosyal hizmetin temel hedefi bireydir.

İnsanlara kaynak, hizmet ve fırsat sağlayan sistemler ve insanları bağlantılandırmak kapsamında sosyal hizmet uzmanı yine çevresi içinde birey kavramını kullanır.

Sosyal hizmet uzmanı sistemlerin etkili ve insancıl olarak işlev görmesini sağlar.

Sosyal poltikanın geliştirilmesi ve ilerlemesini sağlamak adına sistemlerin etkili ve insancıl çalışmasını geliştirir.

Sosyal hizmet insanların doğa ile ilişkilerini mevcut çelişkileri pekiştirecek şekilde düzenlemelerine yardım etmektedir.


Yanıt Açıklaması:
  1. Sosyal hizmet uzmanları insanların sorun çözme, baş etme ve gelişimsel kapasitelerini artırmak kapsa- masında “çevresi içinde birey” kavramını kullanır. Uygulama düzeyinde sosyal hizmetin temel hedefi bireydir.

  2. İnsanlara kaynak, hizmet ve fırsat sağlayan sistemler ve insanları bağlantılandırmak kapsamında sosyal hizmet uzmanı yine çevresi içinde birey kavramını kullanır.

  3. Sosyal hizmet uzmanı sistemlerin etkili ve insancıl olarak işlev görmesini sağlar.

  4. Sosyal poltikanın geliştirilmesi ve ilerlemesini sağlamak adına sistemlerin etkili ve insancıl çalışmasını geliştirir.

  5. Risk altındaki grupları güçlendirir ve sosyal ve ekonomik adaleti sağlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum