Sosyal Medya Deneme Sınavı Sorusu #901990

Sosyal haber siteleri ile sosyal işaretleme siteleri birbirine benzemektedir. Sosyal işaretleme sitelerinde sosyal haber sitelerinden farkını aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru anlatılmaktadır?


Sosyal işaretleme siteleri ilginç bulunan ve tekrardan ziyaret edilmek istenen linklerin toplanması ve depolanması önem kazanmaktadır.

Sosyal haber sitelerinde kullanıcılar blog gönderilerini, haber hikâyelerini, makaleleri, fotoğrafları, videoları ve diğer içerik linklerini gönderirler.

Sosyal haber sitelerinde kullanıcılar, başka kullanıcılar tarafından gönderilen içeriği oylarlar.

Sosyal haber siteleri sıralamada en yüksek dereceye sahip gönderiler, kaynak Web sitesine doğru trafiği yönlendirerek, sitenin ana sayfasını karakterize etmektedir.

Sosyal işaretleme, trendleri tanımlamak için kullanılabilir.


Yanıt Açıklaması:

Sosyal haber sitelerinin temel özellikleri:

  • Kullanıcılar blog gönderilerini, haber hikâyelerini, makaleleri, fotoğrafları, videoları ve diğer içerik linklerini gönderirler.
  • Kullanıcılar, başka kullanıcılar tarafından gönderilen içeriği oylarlar.
  • Sıralamada en yüksek dereceye sahip gönderiler, kaynak Web sitesine doğru trafiği yönlendirerek, sitenin ana sayfasını karakterize etmektedir.

Sosyal işaretlemenin doğrudan belli olmayan birkaç kullanım amacı ve etkisi vardır. Bunlar:

  • Sosyal işaretleme, trendleri tanımlamak için kullanılabilir.
  • Herhangi bir zamanda belirli insanların neyle ilgilendiği görülebilir. Eğer seçtiğiniz alanda bir düşünce lideri sosyal işaretlemeyi kullanır ise güncel anda neyle ilgilendiklerini etkili bir şekilde takip edebilirsiniz ve bundan çok farklı sonuçlar çıkarabilirsiniz.
  • Sosyal işaretleme servisleri her bir işaretlemeyi kimin yarattığını göstermesi dolayısıyla da o kişinin diğer işaretlediği kaynaklara erişim sağladığından, kullanıcılar neredeyse ilgilendikleri her konuda kolayca diğer bireylerle sosyal bağlantılar gerçekleştirebilirler.
  • Kullanıcılar etiket atanan tüm kaynaklar için insanların ne kadar etiket ve arama kullandığını da görebilir. Böylece, kullanıcı topluluğu kaynakları tanımlamak için zamanla benzersiz bir anahtar kelimeler yapısı geliştirecektir. Bu, “folksonomi” olarak bilinmektedir.
  • Bazı servisler, ilgi alanına göre seçilen RSS haber yemlerine abone olmaya izin vermektedir. Bu, kategorilerileri basitçe RSS haber okuyucusuna ekleyerek takip etmeye olanak tanımaktadır.
Yorumlar
  • 0 Yorum