Sosyal Medya Deneme Sınavı Sorusu #902010

Aşağıdakilerden hangisi online sosyal ağ kurmanın avantajlarından değildir?


Bağlanma, bir gruba ait olma ihtiyacı

Paylaşma, bilgi ve uzmanlığını paylaşma ihtiyacı

Kimlik, kimliğin yeniden tanımlanması

Viral doğa, Sosyal ağlar, imkânı dâhilinde viraldir.

Pazarlamacılar için kolay hedef olma, benzer ilgi ve ihtiyaçlarla kendi sosyal gruplarını meydana getirmesi dolayısıyla pazarlamacılarca kolaylıkla tercih edilmesi


Yanıt Açıklaması:

Online Sosyal Ağ Kurmanın Avantajları:

Bağlanmak (Temel İnsan İhtiyacı): Bağlanmak, temel bir insan ihtiyacıdır. Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisine göre sosyal ihtiyaçlar önemli bir rol oynamaktadır. İnsan sosyal bir varlıktır ve sosyal ağ kurma insanların ilgi gruplarıyla ve çeşitli insanlarla sosyalleşmesine yardımcı olmaktadır. Bu, Facebook gibi sosyal ağ kurma sitelerinin herhangi bir sınır olmaksızın etkileşim kurmada benzer ilgilere sahip insanlar için bir platform olarak neden oldukça başarılı olduğunu ortaya koymaktadır.

Paylaşmak (Temel insan ihtiyacı): İster fikirlerini ister uzmanlığını olsun, paylaşmak insanoğlu için temel bir ihtiyaçtır. Sosyal ağ kurma bu insanların bilgi ve uzmanlığını paylaşmaya yardımcı olmakta ve aynı zamanda çeşitli amaçlarla bu bilgiye ihtiyacı olan insanlar için çok yararlı olmaktadır.

Kimlik: Sosyal ağ, sosyal koşullarda bir insanın kimliğini yeniden tanımlar. Sosyal bir ağın parçası olan belirli bir ilgi grubuna ait bir insan, bir bireyin kişiselliğinin karakterini temsil etmekte ve onun kimliğinin tamamlayıcı bir parçası haline gelmektedir.

Viral doğa: Sosyal ağlar, imkânı dâhilinde viraldir. Bu yüzden bunu oluşturmak için çok fazla çaba gerekli değildir.

Online Sosyal Ağ Kurmanın Dezavantajları:

Zamanı tüketme: Bazen sosyal ağ kurma, karşılığında daha fazlasını vermez iken çok zaman harcamaya yol açmaktadır. Bundan dolayı sosyal ağlar etkili bir sistem olarak ortaya çıkmamaktadır.

Her zaman verimli olmama: Sosyal ağ kurma bilgi ve uzmanlık kazanmak için kullanılmaktadır. Ancak, çoğu zaman eğlence için bir platform haline gelmekte ve verimliliğini kaybetmektedir.

Pazarlamacılar için kolay hedef olma: Bir sosyal ağa bağlı olan insanlar benzer ilgi ve ihtiyaçlarla kendi sosyal gruplarını meydana getirmesi dolayısıyla pazarlamacılarca kolaylıkla tercih edilir hale gelmektedir

İstenmeyen sosyal etkileşimler: Bazen sosyal ağ kurmada sıkıcı ve bıkkınlık yaratan istenmeyen sosyal etkileşimler olmaktadır. Eğer birisi iş ağıyla ilgileniyor ise, o zaman sosyal etkileşimin farklı düzeyleri yardımcı olabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum