Sosyal Medya Deneme Sınavı Sorusu #876053

I. Müşterilerle bağ kurabilme

II. Marka imajı oluşturma

III. İdeolojik söylem geliştirme

IV. Müşterileri manipüle etme

Yukarıdakilerden hangisi işletmeler açısından sosyal haber sitelerinin yararlarındandır?


Yalnız I

Yalnız III

II ve III

I ve II

III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Artan sayıda işletme, sosyal haber sitelerini işletmelerinin reklamını yapmada etkili bir yol olarak görmektedir. Bu noktada sosyal haber sitelerinin işletmelere sağladığı yararlar şunlardır:

• Müşterilerle bağ kurma: Sosyal haber siteleri, işletmelerin müşterileriyle kişisel dostluk ilişkisi geliştirmesi için ideal platformlardır. Bu, aynı zamanda artan Web sitesi trafiğini yönlendirerek işletmelerin daha çok takipçi çekmesine yardımcı olmaktadır.

• Müşteri geribildirimlerini dinleme: Müşteriler, bu Web sitelerine geribildirim bırakarak işletmelerin ürün ve hizmetlerini geliştirmesi için mükemmel bir veri tabanı sağlarlar ve müşterin sorularını anında yanıtlarlar.

  • Web trafiğinin artması: Sosyal haber sitelerine üye olmanın esas amaçlarından birisi, işletmenin Web sitesine gelen linkler yaratmaktır. Hedef pazarınızı olmasını istediğiniz yere doğrudan yönlendirerek, arama motorlarında itibarınızı artırabilirsiniz.

  • Arama motorlarında daha yüksek derece elde etme: Sosyal haber sitelerindeki içeriğin kullanıcı sunumlarına bağlı olmasından dolayı arama motorları bunları daha yüksek kalite ve itibara göre sıralamaktadır. Bu durum işletmelere online görünürlük avantajı kazanma fırsatı yaratmaktadır.

  • Marka imajı oluşturma: Sosyal haber siteleri işletmelerin marka imajı oluşturmasına ve kamuyu kendi ürünleri ve hizmetleri hakkında eğitmesine imka^n vermektedir.

  • Bilgilendirici içerik yaratma: Bu başarılı işletmelerin sosyal haber sitelerinde yapacağı birşeydir. Kullanıcının değerli bulduğu bilgilendirici ve ilgi çekici içerik Web sitesinin arama görünürlüğünü artırır. Hatta kullanıcıların sadece üye olması önemli olup, onlara satış yapmak gerekli değildir. C¸ünkü bu siteler işletmelerin ürün ya da hizmetleri hakkında onları eğitmede bir basamaktır.

  • Ekstra tanıtım elde etme: İleti göndermek yani sunumlar, popüler olmanın ve sosyal haber sitesi ana sayfasında ya da haber ögelerinde özellikli olmaya neden olarak geniş sayıda oy almanın kanıtıdır. C¸oğu işletme bu metotlarla ekstra tanıtım elde etmektedir.

  • Spesifik izleyicileri hedefleme: Digg ve Reddit gibi sosyal haber siteleri, kullanıcılara spesifik kategorilerde hikayelerini sunma seçeneği vermesine rağmen, geniş bir konu aralığına işaret etmektedirler. ShowHype ve Sphinxx gibi niş siteler spesifik bir izleyiciyi hedeflemeye yardımcı olmaktadır.

  • Otorite ve itibar oluşturma: İşletmenin belirli bir nişi ile ilgili sosyal haber siteleri, şirketin sırasıyla güvenilir ve otoriter bir online varlık oluşturmasına yardımcı olacak son derece hedefli kampanya uygulamalarına izin vermektedir.

  • Düşünce ve fikirleri paylaşma: Sosyal haber siteleri iletişim ve tartışma için bir platform sunmaktadır. Aktif bir şekilde tartışmalara katılan işletmeler Web siteleri kadar markalarına da değer katarlar. C¸oğu işletme için aylık Web trafiğinin esas büyük miktarı bu kanallardan gelmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum