Sosyal Medya Deneme Sınavı Sorusu #876226

I. Dağıtım

II. Bölüşüm

III. Aktörler

IV. İçerik

Yukarıdakilerden hangileri etkili pazarlama videosu oluşturmada video türü seçimini etkileyen faktörlerdendir?


Yalnız I

Yalnız II

I ve II

II ve III

I ve IV


Yanıt Açıklaması:

Bir video türü, videonun yapısını belirlemektedir. Video türü, mesajı nasıl yayacağınızı belirler ve herkesin video yapmasını da içerecek şekilde özellikler sağlar. Video türünü belirlerken şu faktörleri dikkate almak gerekmektedir;

  • Amaç: Neden video yaptığınızı bilmeniz gerekmektedir. Video ile çözeceğiniz spesifik problemi anladıktan sonra, video türlerine odaklanabilirsiniz. Bu, izleyicileriniz üzerinde çok büyük bir etkiye sebep olacaktır.

  • İzleyiciler: Video müşterileriniz, ortaklarınız, çalışanlarınız ya da her üç grup için de bir şeyler uyandırıyor mu? İzleyicilerinizin kim olduğunu ve onların neye karşılık verdiğini bilmek bir video türü seçmek için temeldir. Bu, anlamlı bir şekilde onlarla bağ kurmayı sağlar.

  • İçerik: İnsanların nerede, ne zaman ve nasıl cezbedileceğini ve “Oynat (Play)” butonuna tıkladıklarında ne beklediklerini bilmeniz gerekmektedir. Bazen beklentileri karşılamak istersiniz ama sıklıkla beklentinin üstüne çıkmak ihtiyacındasınızdır.

  • Dağıtım: Videonuzun nerede dağıtımının yapılacağı da önemlidir. S¸irket içine yönelik oluşturulmuş bir video türünü yığın tüketimin gerçekleştiği bir yer olan YouTube ile yaymak uygun olmayabilir.

  • Zaman: Zaman, arkadaşınız da düşmanınız da olabilir. S¸aşırtıcı bir şekilde dört dakikalık bir video bir ömür boyu gibi gelebilir. Oysa 15 dakikalık çekici bir bölüm izleyicilerin daha fazla beklemeden ayrılmasına yol açabilir. Video uzunluğu üretim kapasitesine göre de belirlenebilir.

  • Bütçe: Video stiline harcanacak para miktarı önemlidir. Bazı stiller daha özenli hazınlanmıştır- ki bu maliyeti artırır- bazılarını oluşturmak da kolayca lokasyonlarda bulunmaya, desteğe ve yeteneğe dayalı olarak daha basittir.

    Tüm bunları dikkate aldıktan sonra video türünün seçilmesi güçlü bir şekilde insanları harekete geçirecektir.

  •  
Yorumlar
  • 0 Yorum