Sosyal Medya Deneme Sınavı Sorusu #874041

I. Blog oluşturmadaki amaç

II. Kâr hedefi

III. Blog açarken hedeflenen izleyici kitlesi

IV. Şirketlerin öncelikli konuları 

Yukarıdakilerden hangileri blogging plan taslağı oluşturulurken göz önünde tutulması gereken noktalardandır?


I ve II

II ve III

II ve IV

I ve III

III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Blog ile pazarlamayı doğru bir şekilde yapmak için bir blogging planı geliştirmeye ihtiyaç vardır. Blogging planı, bir yol haritası olarak düşünülmelidir. Bu, basit tek sayfadan oluşan bir doküman da olabilir ancak vizyonunuzun gelişmesine ve blogging yapma nedeninize yardımcı olur.

Blogging plan taslağı, şu sorulara verilecek cevaplarla oluşturulabilir;

Hangi amaçla blogging yapıyorsunuz? Eğer iyi sonuçlar isteniyorsa, blogunuz amaçlarınızı yansıtmak zorundadır. Bu noktada odaklanmak istenen izleyiciler, konu ve anahtar kelimeler ortaya konularak başlanmalıdır. İşletmeniz için blogla pazarlama amaçları yeni müşterilere ya da pazarlara erişmek, ürünlerinizi tutundurmak, görünürlük ve marka yaratmak, uzman olarak fark edilmek ve müşteriler ya da çalışanlarla iletişim kurmak olabilir.

İzleyicileriniz kimler? C¸oğu zaman izleyicileriniz müşterileriniz ile aynıdır. Yaş, gelir, cinsiyet, ilgi vb. şeyleri içermektedir. Bu tür bilgileri, konuları seçmek ve fikirlerinizi nasıl ileteceğinizi belirlemek için kullanın. Bir blog hedef izleyicileriniz ile sohbet etmeyi olanaklı kılmaktadır. Blogla pazarlama ile ürün ve hizmetlerinizi satın almaya istekli kişilerle çokça bilgiyi paylaşmak için bir platforma sahip olursunuz. Burada önemli noktalardan biri blogunuzu en iyi müşterilerinizi odak alacak şekilde ayarlayabilmektir. Bunu yapmak için de en ka^rlı alıcının davranış profili oluşturulur. Davranış, gelecekteki hareketleri tahmin etmenin en iyi yolu olarak düşünülür. Bu yüzden davranışı etkileyen şeyleri anlamak çok önemlidir. “En ka^rlı alıcı karakteri” yaratılarak, bu gruba etkili bir şekilde pazarlama yapılabilir. Bu, sitenizin değerini tasarlamaya, güvene ve satın almayı iknaya, aynı zamanda da izleyicilerin müşteriye dönüşmesine yardımcı olur.

Ne hakkında yazacaksınız? Her blogla pazarlama kampanyasının temeli, geliştirdiğiniz içerik stratejisine dayanmaktadır. İçerik, etkileşim kurmayı olanaklı kılarak sizi okuyucularınıza bağlayacaktır. Sonuçta da okuyucularınızı bir takipçi ya da bir müşteriye dönüştürecektir. Blogunuzu etkileşim kurmayı isteyeceğiniz izleyicilerinizin ilgileneceği uygun bir konuya odaklayın. Kimin için yazdığınızı, ne ile ilgilendiğinizi ve neden yazdığınızı kesin hatlarıyla ortaya koyun. Böylece blog konunuzu seçmeye hazırsınız demektir. S¸unu da unutmamak gerekir ki yazacağınız konu, satın alma kararını vermeden önce insanlara ulaşacaktır.

Blog yazınız odaklı mı ve anahtar kelime planınız ne? Odaklı blogging yapmak sonuç verecektir. Etkili blog ile pazarlama bir konuya odaklanmaktadır ve merkezinde bir anahtar kelime planı vardır. Bu, bloggerın izleyicilerinin olmasını olanaklı kılacak ve geri dönüşünü sağlayacaktır. Anahtar kelime planı uzun kuyruklu sözcük gruplarını kullanarak son derece esnek olmak zorundadır.

Blog yazmak için zaman çizelgesi geliştirdiniz mi? Eğer izleyicilerinizi artırmak ve arama motorlarında iyi sonuçlar elde etmek istiyorsanız haftada en az üç kez bloga girdi yapın. Bunun en kolay yolu ister her gün ister gün aşırı aynı zamanlarda blogunuza biraz zaman ayırmaktır. Blog yazarken rahat olun, eğlenin ve zevk alın. Yazmak, eğlenceli hatta yararlı, sohbetlerde başkalarıyla bağ kurmaya başladıkça da heyecanlı olabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum