Sosyal Medya Deneme Sınavı Sorusu #874035

I. Daha üst sırada arama motoru pozisyonu

II. Topluluk oluşturmak

III. Yüksek maliyet

IV. Müşteri davranışlarını tespit etmek

Yukarıdakilerin hangileri küçük işletmeler için blog sahibi olmanın faydalarındandır?


II ve III

III ve IV

I ve II

II ve IV

I ve IV


Yanıt Açıklaması:

Blog sahibi olmanın küçük işletmelere sağladığı faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Topluluk Oluşturmak: İşletme blogları, küçük işletmelere deneyim ve bilgilerini daha genişizleyicilerle paylaşma fırsatı vermektedir. Daha geniş izleyici kitlesiyle bağ kurma ve bir topluluk oluşturma fırsatı, danışmanlar ve bilgi işçileri için çok güçlü bir faydadır.

  • Kolay Web Yayımlama C¸özümü: Blog yazılımının kullanımı kolaydır. Basitçe düşüncelerinizi yazar, kaynaklara bağlantı (link) sağlar ve bunları blogunuzda yayımlarsınız. Bunların hepsini birkaç butona basarak yaparsınız. TypePad ya da Blogger.com gibi blog yazılım şirketleri başlangıç için basit blog araçları sunmaktadır. Blogu güncellemek, bir Web tasarımcısıyla değişiklikler için bağlantıya geçmekten ya da kendi kendinize kodlama yaparak veri yüklemekten daha hızlı bir süreçtir.

  • Daha U¨st Sırada Arama Motoru Pozisyonu: Arama motoru pazarlaması yeni bir kavramdır. Arama motoru pazarlamasıyla trafik meydana getirmenin maliyeti, geleneksel medyadan çok daha düşüktür. Arama motoru pazarlaması en düşük yönlendirme başına maliyete (yönlendirme başına maliyet bir online reklamcılık fiyatlandırma modelidir) ve en yüksek yatırım getirisine (İngilizce kısaltması “ROI” olup, yatırımın geri dönüşü şeklinde ifade edilir) sahiptir. Eğer işletmeniz temel arama motorlarında ilk 20’de sıralanmıyor ise milyonuncu sırada olsanız da birşey fark etmeyecektir. Ancak arama motoru optimizasyonu gibi teknikler arama motoru pozisyonunu artırabilir. C¸oğu arama motoru optimizasyonu hizmetinin maliyeti yıllık 5.000 ile 10.000 dolar arasındadır. İşletme bloggingi, küçük işletmeler için ucuz çözümler sunmaktadır.İşletme bloggerları en üst sıralarda arama motoru pozisyonunu gerçekleştirebilmektedir. C¸ünkü arama motoru sırası, başka faktörler arasında bağlantı (link) popülerliğine ve düzenli içeriğin kolay indekslenmesine dayalıdır. Bloggerlar için arama motoru optimizasyonunun temel becerilerini ve iyi içerik yönetimini öğrenmek daha iyi sıralamalar için kilit noktalardır.

  • Daha Düşük Maliyetler: Blog sahibi olmak, bir Web varlığına sahip olmanın düşük maliyetli bir alternatifidir. Küçük işletme sahipleri için blog oluşturmak, HTML öğrenmeye zaman ayırmadan ya da bir tasarımcıya/geliştiriciye para vermeden işletmenin adını Internet’te yaymanın ucuz bir yolunu sunmaktadır.

  • Daha İyi İletişim: Blogging, birtakım iletişim faydaları da sağlar. Bunlardan biri zaman kazandırması diğeri de mesajın bir defada çok sayıda insana yayılmasıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum