Sosyal Medya Deneme Sınavı Sorusu #876015

I. Müşteri profilini analiz etmek

II. Müşterilerin beğenileri anlamak

III. Müşterilere daha yakın olmak

IV. Hedefli trafik sağlamak

Yukarıdakilerin hangisi internet forumlarının pazarcılar için yararlarındandır?


Yalnız I

II ve III

Yalnız III

III ve IV

I ve IV


Yanıt Açıklaması:

Internet forumlarının pazarlamacılar için yararlarını dört ana başlık altında toplayabiliriz;

  • Müşterilere daha yakın olmak: Forumlar, buralarda tüketicilerin ne hakkında konuştuğunu kontrol ederek onları neyin rahatsız ettiğini bulmanın mükemmel bir yoludur. Müşterileriniz hakkında daha çok şey öğrendikçe, onlarla anlamlı bir şekilde bağ kurmaya kendinizi hazırlayabilirsiniz.
  • Online profil hayranlığının artması: Tartışmalara katkıda bulunmak, yardım sunmak ve tavsiye vermek uzmanlığınızı gösterecektir. Oldukça çabuk bir şekilde insanlar topluluğa yaptığınız katkıya güven ve hürmet duymaya başlayacaklardır ve bu online itibarınıza ve profilinize hayranlığı artırabilir.
  • Başlangıçta kötü şeylere engel olmak: Forumlara katkıda bulunarak potansiyel olarak işletmeniz ya da markanız ile ilgili negatif yorumların ya da konuşmaların yerini saptayabilirsiniz ve ortalık kızışmadan önce bunları çözme konusunda proaktif olabilirsiniz. U¨stelik eğer topluluğun değerli bir üyesi olarak önceden katılım sağlıyorsanız başkalarını sizi korurken yanınızda bulmanız da mümkün olabilir.
  • Hedefli trafik sağlama: Trafik sağlamak bir tartışma forumuna üye olmak için temel neden olmamalıdır. Açıkça konu dışı reklam yapmak ve kendi sitenize linkler beğenilmemektedir, ancak çoğu forum size ait bir ya da iki imzaya izin vermektedir (hatta teşvik etmektedir). Bu konuda forum kurallarına uyduğunuzdan emin olunmalıdır. İmzanıza linkler ekleyerek forumdaki diğer insanlara kolaylıkla sitenizi/sitelerinizi bulma imka^nı vermiş olursunuz veşirketiniz ve kendiniz hakkında daha fazla şey keşfetmesini sağlarsınız. C¸oğu kişi, özellikle foruma düzenli, değerli ve konu ile ilgili katkıda bulunuyor iseniz, sizi daha yakından tanımak için linke tıklayacaktır.
Yorumlar
  • 0 Yorum