Sosyal Medya Deneme Sınavı Sorusu #978620

Hangisi/leri internet aracılı iletişim araçlarındandır?

I- E-Posta

II- Videokonferans

III- Sanal topluluklar


I ve II

I ve III

II ve III

I, II ve III

Yalnız I


Yanıt Açıklaması:

Internet aracılı iletişim araçlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:
E-posta: Eş zamansız olarak kullanılabilen bu iletişim aracı ucuz ve kullanımı oldukça kolaydır. Bu nedenle de oldukça yaygınlaşmıştır. Yaygın olarak tercih edilen e-posta servisleri arasında Hotmail, Yahoo, Gmail sıralanabilir.
Sohbet odaları: Eşzamanlı olarak, kişilerarası ve grup kapsamında kullanılabilen iletişim
ortamlarıdır. Bilgisayar donanımına bağlı olarak yazılı sohbetlerin yanı sıra sesli ve görüntülü sohbet ortamları da kullanılabilir. En yaygın olarak kullanılan sohbet programları MSN ve Skype’dir.
Videkonferans: İş ve eğitim ortamında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sesli ve görüntülü toplantılardır.
Haber grupları: Kurumsal sitelere üye olunduğunda eş zamansız olarak e-posta adreslerine gelişmelerle ilgili gönderilen mesajlardır.
Intranet: Örgütsel iletişim kapsamında dahili Internet ağı erişimidir. İşletmede, işin ağ üzerinden yürütülmesini sağlamaktadır.
Web sayfaları: İşletmelerin en önemli halkla ilişkiler aracı haline gelmiştir. Metin, resim, ses ve görüntü dosyalarını barındırabilen ve Internet aracılığı ile bağlantı kurulabilen çoklu ortam birimidir.
Sanal Topluluklar: Topluluk web sayfalarına üye olanlar arasında iletişimin sağlandığı, fikir ve görüşlerin paylaşıldığı ve tartışıldığı gruplardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum