Sosyal Psikoloji 2 Deneme Sınavı Sorusu #989761

Aşağıdakilerden hangisi grubun büyüklüğü ile ilgili belirtilen yanlış bir ifadedir?


Grubun büyüklüğü grup başarısında önemli bir faktördür.

Eğer gruptaki üye sayısı çoksa yani grup büyükse her üyenin kaynağının çok olmasını, grubun daha büyük sayıda ve birbirinden bağımsız olan görevleri tamamlayabilmesini kolaylaştırır.

üyük gruplar, daha önceden aldıkları kararlarla ve protokollerle bunu bir sıraya koyabilir ve tartışmaları kontrol edebilirler.

Fikir üretmek için oluşturulan gruplarda, üretilen fikir sayısı grup büyüdükçe çoğalmaya başlar.

Büyük gruplarda üye sayısının fazlalığı alt grupların oluşmasına neden olur.


Yanıt Açıklaması:

Grubun büyüklüğü grup başarısında önemli bir faktördür. Eğer gruptaki üye sayısı çoksa yani grup büyükse her üyenin kaynağının çok olmasını, grubun daha büyük sayıda ve birbirinden bağımsız olan görevleri tamamlayabilmesini kolaylaştırır. Fikir üretmek için oluşturulan gruplarda, her ne kadar çok sayıda fikir üretilse de üretilen fikir sayısı grup büyüdükçe azalmaya başlar. Etkileşim ve iletişim kanalları büyük gruplarda belirli kararlara ve düzene bağlanmalıdır. Hatta büyük gruplar, daha önceden aldıkları kararlarla ve protokollerle bunu bir sıraya koyabilir ve tartışmaları kontrol edebilirler. Küçük gruplarda ise etkileşim daha sık ve düzenlidir. Büyük gruplarda ise üye sayısının fazlalığı alt grupların oluşmasına neden olur. Çünkü, her bireyin bir diğeriyle konuşma şansı yoktur.Doğru cevap D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum