Spor Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #728156

Sportif ürün ya fiziksel nitelikli mal ya da soyut nitelikli hizmet şeklinde değerlendirilebilir. Örneğin, bir tenis maçı hizmet niteliğinde bir sprotif ürün olarak değerlendirilebilir. Bu bilgi ışığında seçeneklerde yer alan hizmet niteliği taşıyan sportif ürünlerin özellikleri ve eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?


Dokunulmazlık: Soyut nitelikli hizmetlerde malı satın alan kişinin o malın fiziksel mülkiyetine sahip olmaması; sadece yarattığı deneyimlerden yararlanması durumu

Üretim ve Tüketimin Ayrılmazlığı: Somut ve fiziksel mallar daha sonra tüketilmek
üzere satın alınabilirken, soyut nitelikli sportif hizmetlerde üretim ve tüketim eş zamanlıdır. 

Heterojenlik: Soyut nitelikli sportif hizmetlerin depolanma ve saklanma özelliklerinin olmayışı 

Sahipsizlik / Sportif hizmetlerin satın alınmadan önce görülemez, tadılamaz, dokunulamaz, koklanamaz ve hissedilemez özellik taşımaları.

Dayanıksızlık: Sportif hizmetlerin üretim zamanlarına göre aynılık özelliği taşımaması


Yanıt Açıklaması:

Hizmet niteliği taşıyan sportif ürünlerin özelliklerinin tanımıyla doğru eşleştirildiği seçenek B seçeneğidir. Pek çok sportif üründe hizmetlerde olduğu gibi üretim ve tüketim zamanları birbirinden ayrılmaz. Bu durum eş zamanlı üretim ve tüketim durumunu tanımlar. Somut ve fiziksel mallar daha sonra tüketilmek üzere satın alınabilirken, hizmetlerde bu durum söz konusu değildir. Bu bilgielr doğrultusunda doğru cevap B'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum