Spor Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #753105

Pazarlama iletişiminde yer alan ögeler hangisinde doğru verilmiştir?


Tutundurma-Ürün-Fiyat-Dağıtım

Kaynak-Mesaj-Kanal-Alıcı

Dikkat-İlgi-Arzu-Eylem

Tanımlama-Yaklaşma-Sunum-Satış

Yeterlilik-Güvenilirlik-Dürüstlük-Sempatiklik


Yanıt Açıklaması:

Pazarlama iletişimi ürün tasarımının yanı sıra fiyat, dağıtım, reklam ve mağaza içi çalışmalarını da kapsar. Bu süreç müşterinin ürünü satın alması ile devam edip satın alma sonrası hizmeti de içermektedir. Bu açıklamalar ışığında, bir kuruluşun pazarlama iletişiminde yer alan ögeler şunlardır:

  • Tutundurma: Günümüzde pazarlama iletişimi bütünü içinde bir öge olarak kabul edilmektedir. Kişiler arası ve kitle iletişim tekniklerini uygulayan yöntemlere sahiptir. Reklam, halkla ilişkiler ve duyurum, satış tutundurma ile kişisel satış, tutundurma karmasını oluşturur.
  • Ürün: Ürünün taşıdığı anlam hem kendisi için hem de şirketi açısından önemlidir. Marka ismi, ambalaj, tasarım, renk, şekil, ürünün fiziksel özellikleridir. Bütün bunlar, ürün hakkında tüketiciye mesajlar ileten bir iletişim bütünlüğü içerisinde değerlendirilir.
  • Fiyat: Ürün için ödenecek değerin ötesinde bilgiler içerir. Fiyat, çoğunlukla ürünün kalitesi hakkında bir gösterge olarak kabul edilir. Fiyat iletişimi, insanlara farklı koşullar altında farklı anlamlar iletir. Ürünün niteliklerini, kalitesini ve sembolik anlamlarını aktarmada fiyat önemli görevler üstlenir.
  • Dağıtım: Ürünün tüketicilere sunulduğu yerlerin kişilikleri de birer iletişim ögesidir. Aynı ya da benzer ürünleri satan iki mağaza tüketicilere farklı ürün imajları yansıtabilir. Dağıtım kanalları ile ilgili kararlar kuruluşun iletişim amaçları çerçevesinde alınmalıdır.

Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum