Spor Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #754317

"Kuruluş yöneticilerinin kuruluşları, ürünleri ve hizmetleri ya da mevcut bir duruma, konuya ilişkin yaklaşımlarını iletmek için yararlandıkları bir duyurum tekniğidir." şeklinde ifade edilen aşağıdakilerden hangisidir?


Özel haberler

Konuşmalar

Basın bültenleri

Basın toplantıları

Dergiler


Yanıt Açıklaması:

Duyurumda pek çok yöntem kullanılmakla birlikte yaygın olarak kullanılan duyurum yöntemleri ise şunlardır:

  • Basın bültenleri: Kuruluşların faaliyetlerini basına periyodik olarak duyurmak amacı ile hazırladıkları duyurulardır. Bültenler haftalık, aylık olduğu gibi, önemli bir faaliyetin, konunun özellikle hatırlanması için herhangi bir zamanda da çıkarılabilir.
  • Basın toplantıları: Ele alınacak konunun basın bülteni ile yansıtılamayacak kadar geniş olması durumunda basın toplantısı düzenlenir. Basın temsilcileri kuruma davet edilerek konu hakkında bilgilendirilirler. Toplantının basın temsilcilerinin ilgi göstereceği başka bir olay ve etkinlikle aynı zamana gelmemesine dikkat edilmelidir. Ayrıca hem sözlü hem yazılı davetin yapılması, davetiyelerde toplantının yeri, başlangıç ve bitiş saatleri gibi önemli bilgilerin verilmesi, teknik çalışmaların önceden tamamlanması gibi konular üzerinde titizlikle durulmalıdır.
  • Konuşmalar: Kuruluş yöneticilerinin kuruluşları, ürünleri ve hizmetleri ya da mevcut bir duruma, konuya ilişkin yaklaşımlarını iletmek için yararlandıkları bir duyurum tekniğidir. Bu tür konuşmaların yanında, kurum yöneticilerinin radyo ve televizyonda katılacakları açık oturum ve sohbet programları da istenen mesajları iletebilmede yararlı olabilir.
  • Özel haberler: Haber bültenlerinden daha uzun metinleri içeren bir duyurum tekniğidir. Kuruluşun felsefesi, özel olayları ve diğer güncel konular hakkındaki haberleri içerir. Bu tür haberlerin hedef kitleye yarar sağlayacak biçimde, gerçek anlamda öğretici olması gerekir. Kuruluşa yararı ise özgün bir uzmanlığa sahip olduğu imajı verilmesidir.

Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum