Spor Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1009320

Önemlerine göre etkinlikler; yerel, bölgesel, ulusal, uluslararası, kıtasal, kıtalararası ve küresel şeklinde kategorize edilir. Aşağıda verilen seçeneklerin hangisinde, kıtasal ve küresel etkinliklere uygun organizasyonlara yer verilmiştir?


Balkan Atletizm Şampiyonası - Kış Olimpiyatları

Avrasya Maratonu - Dünya Kupası 

Wimbledon Tenis Turnuvası - İspanya Kral Kupası

UEFA Avrupa Ligi - UEFA Şampiyonlar Ligi

Amerikan Futbol Ligi - Tour De France


Yanıt Açıklaması:

Kıtasal Etkinlikler: Kıtasal etkinlikler, uluslararası spor federasyonları ve dernekleri tarafından organize edilen ve bir kıtadan farklı ülke sporcularının ve spor takımlarının katıldığı, etkinliğin çekiciliğine ve derecesine bağlı olarak kıtanın çeşitli bölümlerinden büyük izleyici kitlelerini çeken etkinliklerdir. Örneğin Avrupa Futbol Kupası, Avrupa Şampiyonlar Ligi. Bu grup içerisinde bazı komşu ülkelerin ulusal spor organizasyonları tarafından bağımsız bölgesel spor etkinlikleri organize edilmektedir. Örneğin Balkan Atletizm Şampiyonası. 

Küresel Etkinlikler: Bu tür etkinlikler küresel nitelik taşımaktadır. Bu tür etkinliklerde ülke temsil edilmektedir ve sporcular milli takım adına etkinliğe katılırlar. Spor etkinlikleri içerisinde branşlara göre farklılık gösterse de en geniş izleyici kitlesine sahiptir. Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları, Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Futbol Şampiyonası örnek olarak verilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum