Sporda Risk Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1045111

Takım başarısına, sporcuların ortak amaçlar doğrultusunda motive edilmeleri, aralarındaki uyum, koordinasyon mükemmelliği ile teknik ve kondisyon becerileri önemli ölçüde etki eder. Ayrıca her sporcunun bireysel özellikleri takımın başarısını belirleyen karmaşık yapının en önemli unsurlarındandır. Aşağıdakilerden hangisi bu bireysel özelliklerin dışında kalır?


Motivasyon

Kendine güven

Konsantrasyon

Kabul görmeme

Paylaşım becerisi


Yanıt Açıklaması:

Takım başarısına, sporcuların ortak amaçlar doğrultusunda motive edilmeleri, aralarındaki uyum, koordinasyon mükemmelliği ile teknik ve kondisyon becerileri önemli ölçüde etki eder. Ayrıca her sporcunun bireysel özellikleri (hırs, motivasyon, istek, algı, kendine güven, konsantrasyon, paylaşım becerisi, yaptığı işten zevk alma duygusu, gözü peklik, cesaret, atılganlık, sorumluluk alma vb.) takımın başarısını belirleyen karmaşık yapının en önemli unsurlarındandır. (Biçer, 1998; Ergen ve diğ., 2003; Çobanoğlu, 2008). 

Sporcular başarma amacının getirdiği bir psikolojik yük altındadırlar. Başarılı olmak için birçok psikolojik engeli (kaygı, endişe, korku bıkkınlık, kabul görmeme, stres, reddedilme ve en önemlisi kazanma endişesi) aşmak zorundadır (Biçer, 1998; Çobanoğlu, 2008).

Yorumlar
  • 0 Yorum