Sporda Sponsorluk Deneme Sınavı Sorusu #940565

Reklam ve diğer tanıtım amaçlarından farklı olarak sponsorluk amaçları, farklı şekillerde sınıflandırılmaktadır. Bu sınıflandırmalara göre aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlış bir bilgidir?


Çalışanlar arası ilişkileri geliştirmek ve motivasyon sağlamak, ürün/marka ile ilişkili amaçlardandır.

Doğrudan sponsorluk, tüketici davranışlarını kısa dönemli etkileyen ve satışların artırılması odaklı sponsorluktur.

Dolaylı sponsorluk, ürün satın alınmadan önce farkındalık yaratma, rekabet gücünü artırma, yeni hedef pazarlara ulaşma, ilişkisel pazarlamayı geliştirme ve imaj yaratma yoluyla satışları artırma amacına yöneliktir.

Kamuoyu algısını değiştirme, örgüt ile ilişkili amaçlardandır.

Hedef pazarda imaj yaratma (konumlandırma), ürün/marka ile ilişkili amaçlardandır.


Yanıt Açıklaması:

Bir ayırıma göre sponsorluk amaçları, doğrudan ve dolaylı amaçlar olmak üzere iki kategoriye ayrılır. Doğrudan sponsorluk amaçları, tüketici davranışlarını kısa dönemli etkileyen ve satışların artırılmasına odaklı iken dolaylı sponsorluk amaçları ise ürün satın alınmadan önce farkındalık yaratma, rekabet gücünü artırma, yeni hedef pazarlara ulaşma, ilişkisel pazarlamayı geliştirme ve imaj yaratma yoluyla satışları artırma amacına yöneliktir. Diğer bir sınıflandırma şekline göre ise sponsorluk amaçları örgüt ile ilişkili amaçlar ve ürün/marka ile ilişkili amaçlar olmak üzere sınıflandırılır. Çalışanlar arası ilişkileri geliştirmek ve motivasyon sağlamak, örgüt ile ilişkili amaçlardandır.

Yorumlar
  • 0 Yorum