Stratejik Performans Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1390903

Ücret-politika, uygulama ve süreçleri arasındaki uyumu örnek olarak verebileceğimiz Yatay Uyum şekli aşağıdakilerden hangisidir?


İKY sistemi içinde dikey uyum

İKY faaliyet alanları arasındaki uyum

İKY faaliyet alanları içindeki uyum

İKY sistemleri arasındaki uyum

İKY arasındaki sinerji uyumu


Yanıt Açıklaması:

Yatay uyum da kendi içinde farklı şekillerde gerçekleşmektedir:

İKY sistemi içinde dikey uyum: Farklı insan kaynakları yönetimi faaliyetleri arasındaki uyumun seviyesidir. Örnek olarak ücret-politika, uygulama ve süreçleri arasındaki uyumu verebiliriz.

İKY faaliyet alanları arasındaki uyum: Farklı insan kaynakları yönetimi faaliyet alanları arasındaki uyumu vurgulamaktadır. Örnek olarak işgören seçim süreci ve ücretlendirme faaliyetleri arasındaki uyumu verebilmek mümkündür.

İKY faaliyet alanları içindeki uyum: İnsan kaynakları yönetimi faaliyetlerinin belirli bir grup içindeki özellikli faaliyetler arasındaki uyumu ifade etmektedir. İşgören seçimindeki farklı uygulamalar arasındaki uyum bunu yansıtmaktadır.

İKY sistemleri arasındaki uyum: Aynı örgüt içindeki bir insan kaynakları yönetim sisteminin başka bir insan kaynakları yönetim sistemi ile uyumunu ifade etmektedir. Bilgi temelli işgörenler ve iş temelli işgörenlere yönelik insan kaynakları sistemleri arasındaki uyumu bu duruma örnek olarak verebilmek mümkündür

Yorumlar
  • 0 Yorum