Stratejik Yönetim 1 Deneme Sınavı Sorusu #785321

Aşağıdaki hangi yönetici profili işletmeyi stratejik yönetimde başarısızlığa sürüklemektedir?


Stratejik yönetime ilişkin yeterli düzeyde bilgi ve deneyimin olmadığını görüyor, bu konuda eğitimler ile geliştirilmesine destek oluyordur.

Gereğinden fazla uzun dönemli, uygulanması güç ve esnek olmayan stratejik yönetim süreçlerini eleyerek, zamanın ve diğer kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlıyordur.

Stratejik yönetim süreçlerinin gerekliliği konusunda çalışanlarda güven yaratamamış olduğunu fark ediyor, gerekli önlemlerin zaman ve kaynak israfına yol açacağını düşünüyordur.

Stratejik yönetimle gelen çeşitli değişimlerin tehdit olarak algılanması sebebiyle, değişime ilişkin olumlu bir yaklaşım geliştirilmesine destek oluyordur.

Çalışanların kişisel nedenlerle stratejik yönetim süreçlerinde yer alma konusunda isteksiz davranmaları nedeniyle, ödül sistemlerini stratejik yönetim süreçleri ile ilişkilendirecek çalışmalar gerçekleştiriyordur.


Yanıt Açıklaması:

C seçeneğinde yönetici; stratejik yönetim süreçlerinin gerekliliği konusunda çalışanlarda güven yaratamamış ve buna karşı bir önlem almayarak işletmeyi stratejik yönetimde başarısızlığa sürüklemiştir. Diğer seçeneklerde betimlenen yönetici profilleri başarısızlık faktörlerine karşı gerekli önlemleri almaktadır. Bu sebeple doğru cevap C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum