Stratejik Yönetim 1 Deneme Sınavı Sorusu #13567

Hazır yemek sektöründe faaliyet gösteren yabancı kökenli bir işletme, ülkesinde daralan pazar nedeniyle uluslararası pazarlara açılmak istemektedir. Uluslararası bir danışmanlık şirketi ile yürütülen ekonomik, sosyal, kültürel analizler sonucu Türkiye'nin yatırım için uygun alternatif ülke olduğu sonucu ortaya çıkmıştır. Bu firmanın aşağıda verilen stratejik yönetim süreci unsurlarından hangisi stratejik yönetim modelinin "strateji uygulama" basamağına karşılık gelmektedir?


Dünyanın tüm insanlarını dünyanın tüm lezzetleriyle tanıştırmak.
İnsanları en zahmetsiz şekilde taze yemekle buluşturmak.
Kritik birkaç üst düzey yönetici hariç tüm çalışanların Türkiye'de ikamet eden kişilerden oluşması.
Bir Türk işletme ile ortak girişim oluşturma.
Genç nüfusu, organik ve sağlıklı gıdalara talebin artması ve konjonktürün dış yatırım için uygunluğuyla yatırım için Türkiye'nin seçilmesi.

Yanıt Açıklaması: Stratejik yönetim sürecinin unsurlarına göre incelendiğinde a şıkkı vizyona, b şıkkı misyona, d şıkkı strateji seçimine ve e şıkkı deş çevre analizine karşılık geldiği görülmektedir. Bu unsurlar stratejik yönetim modelinin strateji oluşturma adımında yer almaktadırlar. İnsan kaynaklarına ilişkin politika oluşturma olarak tanımlanabilecek c şıkkı ise stratejik yönetim modelinde strateji uygulama adımı içerisinde yer alır.
Yorumlar
  • 0 Yorum