Stratejik Yönetim 1 Deneme Sınavı Sorusu #856765

"Günümüz işletmeleri için misyon ve vizyon ifadesi oluşturmak, etkili bir şekilde uygulamak ve sürekli olarak değerlendirmek önemli bir gerekliliktir. İşletmelerin rekabet avantajı kazanmak ve ayakta kalabilmeleri adına; yaptıkları işi tanımlamaları, mevcut konumları ve gelecekteki konumlarını belirlemeli ve ilgili stratejileri oluşturarak kendilerine bir yön çizmeleri gereklidir. İşletmeler yeni bir işe başlarken ya da mevcut işlerine devam ederken misyon ve vizyon ifadelerini oluşturabilirler. Bu da hem yöneticinin, hem hissedarların hem de paydaşların o işletmeyi tanımaları ve neler olup bittiği hakkında bilgi sahibi olmaları demektir."

Yukarıdaki açıklamadan hareketle misyon ve vizyon ifadesi oluşturmak, esas olarak aşağıdaki ifadelerden hangisine katkı sağlamaktadır?


Stratejik yönetim

Müşteri portföyünü belirleme

Teknolojiyi yakalayabilme

Rekabet alanını belirleme

Toplumsal imaj


Yanıt Açıklaması:

Stratejik yönetim kapsamında günümüz işletmeleri için misyon ve vizyon ifadesi oluşturmak, etkili bir şekilde uygulamak ve sürekli olarak değerlendirmek önemli bir gerekliliktir. Misyon ve vizyon ifadeleri ile etkili bir strateji geliştirme mümkün olabilmektedir. İşletmelerin rekabet avantajı kazanmak ve ayakta kalabilmeleri adına; yaptıkları işi tanımlamaları, mevcut konumları ve gelecekteki konumlarını belirlemeli ve ilgili stratejileri oluşturarak kendilerine bir yön çizmeleri gereklidir. İşletmeler yeni bir işe başlarken ya da
mevcut işlerine devam ederken misyon ve vizyon ifadelerini oluşturabilirler. Bunun esas nedeni, stratejilerin oluşumunda işletme misyon ve vizyonunun yadsınamaz etkisidir. Bu da hem yöneticinin, hem hissedarların hem de paydaşların o işletmeyi tanımaları ve neler olup bittiği hakkında bilgi sahibi olmaları demektir. Diğer seçenekler misyon bildirgeleri bileşenlerii ifade etmektedir. Doğru cevap A seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum