Stratejik Yönetim 1 Deneme Sınavı Sorusu #822378

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi strateji uygulamanın başarısı için kritik bir önem taşır?


Stratejik plan faaliyetlerini izleme ve değerlendirmeye yönelik bilgi sistemlerini geliştirmek.

Etkili bir örgüt yapısı oluşturmak.

Kişiler arası ilişkileri geliştirmek, çalışanları motive etmek.

Yıllık hedefleri belirlemek ve politikalar oluşturmak.

Kaynakları daha önceden belirlenmiş stratejiler için ayırmak.


Yanıt Açıklaması:

Kişiler arası ilişkiler de strateji uygulamanın başarısı için özellikle kritik bir önem taşır. Strateji uygulama faaliyetleri işletmedeki tüm yönetici ve çalışanları etkilemektedir. Her bir bölüm ve birim, işletmenin stratejileri gerçekleştirmesi için kendilerine düşen rolleri ve sorumlulukları, bunları nasıl yerine getireceklerini iyi bilmelidir. Strateji uygulama aşamasının zorluğu, tüm personeli işletmenin stratejileri doğrultusunda gurur ve arzulu olarak çalışması yönünde motive edebilmektir.

Stratejilerin başarıyla uygulanabilmesi yöneticilerin çalışanları motive etme yeteneğine bağlıdır ki bu yetenek bilimsel olmaktan daha ziyade bir sanattır. Başarılı bir şekilde oluşturulan ancak uygulamaya geçirilemeyen stratejiler işletme için bir yarar sağlamayacaktır.

Tüm seçenekler stratejinin başarıyla uygulanmasını etkileyen faktörleri sıralıyor olmakla birlikte,açıklamadan da anlaşıldığı üzere "Kişiler arası ilişkileri geliştirmek, çalışanları motive etmek."  kritik bir önem taşımaktadır. Buna göre doğru cevap C seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum