Stratejik Yönetim 1 Deneme Sınavı Sorusu #1216724

I. Müşteriler II.Benlik kavramını yansıtmaması III. İşletmenin sunduğu ürünler ve hizmetler IV. Pazar/işletmenin rekabet alanı V. Toplumsal imaja önem vermemek. Yukarıda verilen bileşenlerden kaç tanesi misyon kavramına aittir?


1

2

3

4

5


Yanıt Açıklaması:

Bileşenleri aşağıdaki gibi sınıflandırmak mümkündür.

Müşteriler: “işletmenin müşterileri kimlerdir?” işletmenin sunduğu ürün ve
hizmetlere değer atfeden müşterileridir. Bir tren yolu işletmesinin yaptığı iş taşımacılık ise internetin kullanımının yaygınlaşması ile birçok tren yolu işletmesinin internet hizmeti sunmaya başlaması bir tesadüf değildir. Misyon bildirgesinde taşımacılık işinin ilintili olduğu müşteriler de göz önünde bulundurulmalıdır.
işletmenin sunduğu ürünler ve hizmetler: işletmenin sunduğu ürün ve hizmetlerin açıklanmasıdır. Günümüz işletmelerinde bu ürün ve hizmetlerin faydaları ön plana çıkmaktadır. 
Pazar/işletmenin rekabet alanı: Rekabet edilecek alanın belirlenmesi gereklidir; Avrupa ya da dünya geneli vb. Benlik kavramını yansıtması: işletmenin rekabetçi üstünlükleri ve temel yeteneklerinin avantajı belirtilmelidir. Toplumsal imaja önem vermek: işletmenin sosyal ve doğal çevreye karşı
sorumluluklarının ifade edilmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum