Stratejik Yönetim 2 Deneme Sınavı Sorusu #19091

Aşağıdaki ifadelerden hangisi temel stratejiler ile ilgili olarak söylenemez?


İşletmenin faaliyet alanında rekabet üstünlüğünü sürdürerek yaşamını devam ettirmesi için uygulanmaktadır
İşletmenin büyüme, küçülme, mevcut durumunu koruma amacı ile belirlenen ve ayrı ayrı, art arda veya birlikte uygulanan stratejilerdir.
İşletmenin sadece üst yönetim tarafından uygulanabilmektedir.
İşletme yapılan durum belirleme analizleri sonucunda oluşan olumlu ve olumsuz gelişmeleri göz önüne alarak mevcut faaliyet/iş alanı değişiklikleri kararlarıdır.
İşletmenin gelecekte değerini arttırarak yaşamını devam ettirmesi için önemli kararlardır.

Yanıt Açıklaması: İşletmenin faaliyet alanında rekabet üstünlüğünü sürdürerek yaşamını devam ettirmesi için bazı konularda karar vermesi gereklidir. Bu bağlamda; • İşletmenin mevcut temel faaliyeti/işi nedir? İşletme mevcut faaliyet/iş alanında çalışmalarını ve faaliyetlerini sürdürmeli veya geliştirmeli midir? • İşletme yapılan durum belirleme analizleri sonucunda oluşan olumlu ve olumsuz gelişmeleri göz önüne alarak mevcut faaliyet/iş alanı terk etmeli veya değiştirmeli midir? • Yeni faaliyet/iş alanlarında açılımlar yapılacak ise bu alanlar nasıl belirlenmeli ve seçilmeli; hangi tür stratejik uygulamalar ile gerçekleştirilmelidir? Yukarıda bahsedilen kararlar işletme üst yönetiminin, işletmenin gelecekte değerini arttırarak yaşamını devam ettirmesi için önemli kararlardır.
Yorumlar
  • 0 Yorum