Stratejik Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #1266184

  1. Performansta ciddi bir daralma mevcut stratejinin uygunluğunu yeniden değerlendirmek için üst yönetimi motive edebilir.
  2. Başlıca bir rakibin beklenmeyen çıkışı motive edici olabilir.
  3. Skandallar, olumsuzluklar ve çalışanlar ile tüketiciler örgütün durumunu yeniden değerlendirmeyi gerekli kılabilir.
  4. Yönetim ekibine yeni katılan birisi stratejik değişim için katalizör olabilir.
  5. Yönetim geliştirme programı ve eğitimlerine katılanlar statükoyu sorgulamayı başlayabilirler.
  6. Finansmanı dışarıdan sağlamak ihtiyacı, işletmenin uygulanabilir bir gelecek planına sahip olduğuna yönelik bir kanaati yatırımcılar nezdinde temin etmek için bir iş planı hazırlığını zorunlu kılabilir.
  7. Başka bir işletme tarafından devralınma, yeni bir planı gerekli kılabilir.

Verilenlerden hangileri Stratejik Yönetime ihtiyacın nedenlerinden, ihtiyaca yönlendiren faktörlerindendir? 


I, II, III, IV 

I, II, III, IV, V

I, II, III, IV, VI

II, III, IV, V, VI, VII

I, II, III, IV, V, VI, VII


Yanıt Açıklaması:

Stratejik Yönetime ihtiyacın nedenleri, ihtiyaca yönlendiren faktörler nelerdir? Örgütlerde ya da işletmelerde bazı olumlu ya da olumsuz olaylar stratejik yönetim için aciliyet ortaya koyabilirler. Bunların bazıları şunlardır (Bowman, 1990:10): • Performansta ciddi bir daralma mevcut stratejinin uygunluğunu yeniden değerlendirmek için üst yönetimi motive edebilir. • Başlıca bir rakibin beklenmeyen çıkışı motive edici olabilir. • Skandallar, olumsuzluklar ve çalışanlar ile tüketiciler örgütün durumunu yeniden değerlendirmeyi gerekli kılabilir. • Yönetim ekibine yeni katılan birisi stratejik değişim için katalizör olabilir. • Yönetim geliştirme programı ve eğitimlerine katılanlar statükoyu sorgulamayı başlayabilirler. • Finansmanı dışarıdan sağlamak ihtiyacı, işletmenin uygulanabilir bir gelecek planına sahip olduğuna yönelik bir kanaati yatırımcılar nezdinde temin etmek için bir iş planı hazırlığını zorunlu kılabilir. • Başka bir işletme tarafından devralınma, yeni bir planı gerekli kılabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum