Stratejik Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #1332411

Aşağıdakilerden hangisi Amacı daha çok yöneticileri önemli etkiler yaratabilecek durumlar hakkında düşündürmek ve olası karşı hareket önlemlerini düşündürecek bir bakış açısının oluşturulması olup, herhangi bir planlanan faaliyette ne gibi sapmalar olabileceğinin belirlenmesi için kullanılan sistematik yaklaşımdır? 


Alternatif planlar

Bürokratik Kontrol

Performans ölçümü

Kritik başarı göstergeleri

Düzeltici Faaliyet


Yanıt Açıklaması:

Alternatif planlar herhangi bir planlanan faaliyette ne gibi sapmalar olabileceğinin belirlenmesi için kullan›lan sistematik bir yaklaşımdır. Alternatif planlamada amaç her bir olası durumu göz önüne almaya çalışmak değil, daha çok yöneticileri önemli etkiler yaratabilecek durumlar hakkında düşündürmek ve olası karşı hareket önlemlerini düşündürecek bir bakış açısının oluşturulmasıdır.

Düzeltici faaliyet, üretim veya yönetim çalışmaları sırasında bir hata veya uygunsuzluk oluştuktan sonra, ortaya çıkan hata ve
uygunsuzluğun düzeltilmesi için ve bir daha ortaya çıkmasının engellenmesi için yapılan çalışmalardır.

Kritik başarı göstergeleri, süreç içerisinde, sürecin başarısında önemli etkileri olan ya da sürecin başarısının göstergesi olan
göstergelerdir.

Performans ölçümü, ürünlerin, hizmetlerin veya işlemlerin yerine getirilmesinde, görevlerin nasıl gerçekleştiğinin bir program dahilinde tarafsız olarak ölçülmesi yöntemidir.

Bürokratik kontrol, bir işletmede çalışanların davranışlarını düzenlemeye yönelik, kurallar, prosedürler ve politikalar aracılığıyla sağlanır. Kurallar işletme çapında işlerin nasıl yapılması ya da davranışların ne şekilde olması gerektiğine yönelik yönetimin getirdiği düzenlemelerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum