Stratejik Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #1332258

I. Örgütün önündeki belli başlı dış fırsatların, dış tehditlerin, örgüt içi güçlü tarafların, örgüt içi zayıf tarafların bir listesini yapılır.
II. Örgütün güçlü yanları ile fırsatları eşleştirilir ve ortaya çıkan stratejiler SO Stratejileri başlığı taşıyan hücre içerisine yazılır.
III. Örgütün zayıf yanları ile fırsatlarını eşleştirilir ve ortaya çıkan stratejiler WO Stratejileri başlığı taşıyan hücre içerisine yazılır.
IV. Örgütün güçlü yanları ile tehditleri eşleştirilir ve ortaya çıkan stratejiler ST Stratejileri başlığı taşıyan hücre içerisine yazılır.
V. Örgütün zayıf yanları ile tehditleri eşleştirilir ve ortaya çıkan stratejiler WT Stratejileri başlığı taşıyan hücre içerisine yazılır.

Verilen seçeneklerden kaç tanesinde SWOT Matrisinin hazırlanmasındaki temel aşamalar doğru ifade edilmiştir?


1

2

3

4

5


Yanıt Açıklaması:

SWOT matrisinin hazırlanmasındaki temel aşamalar şunlardır:
Örgütün önündeki belli başlı dış fırsatların bir listesini yapınız.
Dış tehditlerin bir listesini yapınız.
Örgüt içi güçlü tarafların bir listesini yapınız.
Örgüt içi zayıf tarafların bir listesini yapınız.
Örgütün güçlü yanları ile fırsatlarını eşleştiriniz ve ortaya çıkan stratejileri SO Stratejileri başlığı taşıyan hücre içerisine yazınız.
Örgütün zayıf yanları ile fırsatlarını eşleştiriniz ve ortaya çıkan stratejileri WO Stratejileri başlığı taşıyan hücre içerisine yazınız.
Örgütün güçlü yanları ile tehditleri eşleştiriniz ve ortaya çıkan stratejileri ST Stratejileri başlığı taşıyan hücre içerisine yazınız.
Örgütün zayıf yanları ile tehditleri eşleştiriniz ve ortaya çıkan stratejileri WT Stratejileri başlığı taşıyan hücre içerisine yazınız.

Yorumlar
  • 0 Yorum