Sürdürülebilirlik ve Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #389924

I. Verimlilik ve kalite artışları sağlanır
II. Toplumun ve kural koyucuların firma görüşlerine önem vermesi sağlanır
III. Personelin motivasyonuna ve verimliliğine olumlu etki eder ve personel sürekliliğini arttırıp, işe alımlarda şirketi potansiyel personele daha çekici kılar
IV. Özellikle bu konularda hassas yatırımcılara ulaşma imkânı oluştuğundan, borçlanma maliyeti düşer
V. Maliyetleri düşürür
Yukarıdakilerden hangileri marka varlığı ile ilgili olarak itibar boyutunu ilgilendiren kurumsal sosyal sorumluluğun kazanımlarındandır?


I ve II

II ve III

II, IV, V

I, III, V

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Kurumsal sosyal sorumluluğu ciddiye alan firmaların başlıca elde edeceği kazanımlar aşağıda ilgili marka varlığı bileşeninin açıklaması ile birlikte sıralanmaktadır:
Firma imajını geliştirir ve markanın bağlılığını artırır: Marka varlığı ile ilgili olarak itibar ve sadakat boyutlarını ilgilendirmektedir.
Personelin motivasyonuna ve verimliliğine olumlu etki eder ve personel sürekliliğini arttırıp, işe alımlarda şirketi potansiyel personele daha çekici kılar: Kurumsal sürdürülebilirliğin sosyal boyutu ile ilgili olup marka varlığı açısından itibar boyutunu ilgilendirmektedir.
Maliyetleri düşürür: Marka varlığı ile ilgili olarak farklılaştırma boyutunu ilgilendirmektedir.
Yüksek pazar payı ve satışlara bağlı olarak gelirler artar: Marka varlığı ile ilgili olarak farklılaştırma boyutunu ilgilendirmektedir.
Kurumsal öğrenme ve yaratıcılık potansiyeli artar: Marka varlığı ile ilgili olarak inovasyon ve farklılaştırma boyutlarını ilgilendirmektedir.
Özellikle bu konularda hassas yatırımcılara ulaşma imkânı oluştuğundan, borçlanma maliyeti düşer: Marka varlığı ile ilgili olarak farklılaştırma boyutunu ilgilendirmektedir.
Yeni pazarlara girmekte ve müşteri sadakati sağlamada önemli avantajlar elde edilir: Marka varlığı ile ilgili olarak sadakat ve coğrafi dağılım boyutlarını ilgilendirmektedir.
Verimlilik ve kalite artışları sağlanır: Marka varlığı ile ilgili olarak algılanan kalite boyutunu ilgilendirmektedir.
Risk yönetimi daha etkin hâle gelir: Marka varlığı ile ilgili olarak itibar ve farklılaştırma boyutlarını ilgilendirmektedir.
Toplumun ve kural koyucuların firma görüşlerine önem vermesi sağlanır: Marka varlığı ile ilgili olarak itibar boyutunu ilgilendirmektedir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum