Sürdürülebilirlik ve Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #389943

I. Hedefler belirgin ve açık mı?
II. Hedefler somut ve ölçülebilir mi?
III. Ulaşılabilir bir hedef mi belirledik?
IV. Hedeflerimizle kaynaklarımız birbiriyle orantılı mı?
V. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için yeterli zaman ve para var mı?
Yukarıdakilerden hangileri SMART analizinin yanıt aradığı sorulardandır?


I ve II

I, II, III

I, III, V

III, IV, V

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Kurumlarda SW0T analizi ilk kez yapılacaksa ve şirket küçük ölçekliyse tüm birim/departmanların şirket hakkındaki görüşleri alınmalı tablolaştırılmalı ve önceliklendirilmelidir. Bu da SMART analizi ile gerçekleştirilebilir. SMART Analizi ileKurumlarda SW0T analizi ilk kez yapılacaksa ve şirket küçük ölçekliyse tüm birim/departmanların şirket hakkındaki görüşleri alınmalı tablolaştırılmalı ve önceliklendirilmelidir. Bu da SMART analizi ile gerçekleştirilebilir. SMART Analizi ile
Specific (Belirgin)-Hedefler belirgin ve açık mı?  (Nereye ulaşmak istediğimiz her zaman net bir şekilde belli olmalıdır.)
Measurable (Ölçülebilir) -Hedefler somut ve ölçülebilir mi? (Başardığımızı ya da başaramadığınızı anlayacağımız noktaları baştan belirlemeliyiz.)
Achievable (Başarılabilir)-Ulaşılabilir bir hedef mi belirledik? (Elle tutulabilir ve gerçekleştirebileceğimiz başarıya ulaşmalıyız.)
Realistic (Gerçekçi)-Hedeflerimizle kaynaklarımız birbiriyle orantılı mı?
Timely (Zamanlı)-Hedeflerimizi gerçekleştirmek için yeterli zaman ve para var mı? sorularına yanıt ararız. Görüldüğü üzere maddelerin tamamı sorular arasında yer almaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum