Tanıtım Ve Pazarlama 1 Deneme Sınavı Sorusu #665939

Gazlı içecek sektöründe çalışan bir işletmenin, halkla ilişkiler faaliyetleriyle çevre koruma bilinci oluştururken, reklamlarda çevreye zarar vermeyen
şişelerin ambalaj olarak seçildiği vurgusunu yapması ve aynı zamanda işletme doğal çevreyi koruyan sivil toplum kuruluşlarına sponsor olması bütünleşik pazarlama iletişiminin hangi faydasıyla ilgilidir?


Sinerji 

Tutarlılık 

Kurumsal bütünlük 

Güven 

Enerji 


Yanıt Açıklaması:

İşletmeler iletişim çabalarını planlama sürecine bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşarak, iletişim programının tüm unsurlarını hedef kitleye aynı mesajı dağıtmak üzere düzenlemelidir. Hedef kitlenin zihninde karışıklıktan kaçınmak ve etkin iletişim programları geliştirmek için pazarlama iletişiminin her bir unsuruna yönelik ayrı stratejiler geliştirmek yerine, marka için tutarlı bir stratejinin geliştirilmesi daha faydalı olur. Örneğin; gazlı içecek sektöründe çalışan bir işletme halkla ilişkiler faaliyetleriyle çevre koruma bilinci oluştururken, reklamlarda çevreye zarar vermeyen şişelerin ambalaj olarak seçildiği vurgusu yapılabilir. Aynı zamanda işletme doğal çevreyi koruyan sivil toplum kuruluşlarına sponsor olabilir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum