Tanıtım Ve Pazarlama 1 Deneme Sınavı Sorusu #1095222

1.  Başarılı hedefleme birden fazla yöntemin birlikte kullanılması ile sağlanabilecektir.

2. Temel pazarlama amacınız marka farkındalığını arttırmak ise demografik hedefleme ve coğrafi hedefleme daha uygun olabilecektir.

3. Temel pazarlama amacınız markaya olumlu yönlendirmeler ise bağlamsal ve davranışsal hedefleme daha uygun olabilecektir.

Yukarıda hedefleme stratejisi oluşturmayla ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

1 ve 2

1 ve 3

2 ve 3

1,2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Hedefleme stratejisinin oluşturulmasında markaların dikkate alması gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır;
 • Başarılı hedefleme birden fazla yöntemin birlikte kullanılması ile sağlanabilecektir. Örneğin, yerel bir market coğrafi hedeflemenin yanında satın alma temelli bir hedefleme yaparak daha doğru tüketici kitlesine ulaşabilir.

• Hedefleme stratejisinin pazarlama amaçlarına uygun olması gerekmektedir. Yeni  müşteri edinmek, yeni bir ürünün tanıtımını yapmak ya da belirli bir dönem için satışları arttırmak farklı hedefleme yöntemlerinin kullanılmasını gerektirebilir.

• En çok kullanılan hedefleme yöntemi, ürün veya marka ile ilişkili içeriğe sahip ve tüketiciler gözünde iyi bir itibara sahip siteler üzerinden reklam yapmaktır. Bu sayede marka hem ürün kategorisine ilgi duyan, güdülenmiş tüketicilere ulaşma şansı elde eder hem de sitenin itibarı sayesinde kendi markasının daha olumlu algılanmasına zemin hazırlamış olur.

• Gelişmekte olan hedefleme yöntemlerinden bir diğeri ise kullanıcıların hareketlerini takip etmek ve en uygun anda reklamı sunmaktır. Burada reklamın sunulduğu site içeriğinin reklamla ilgili olması gerekmemektedir.

• Temel pazarlama amacınız marka farkındalığını arttırmak ise günün bölümlerine  göre hedefleme ve davranışsal hedefleme daha uygun olabilecektir.

• Temel pazarlama amacınız markaya olumlu yönlendirmeler ise bağlamsal ve davranışsal hedefleme daha uygun olabilecektir

Yorumlar
  • 0 Yorum