Tanıtım Ve Pazarlama 1 Deneme Sınavı Sorusu #1102559

Aşağıdaki özelliklerden hangisi reaktif halkla ilişkiler faaliyetlerine aittir?


Örgütün ya da işletmeni­n karşılaştığı olumsuz durumlara karşılık koruma veya savunma amaçlı olarak yapılan halkla ilişkiler faaliyetleri bu kategori­ altında yer alır.

Örgüt veya işletmeye ilişkin olumlu i­lgi­ ve algı oluşturmaya, olumlu bi­r kurumsal i­maj yaratmaya yardımcı olacak şeki­lde önceden planlanmış faal­iyetleri­ i­çeri­r.

Savunma odaklıdan çok, hücuma yöneli­k faal­iyetleri­ kapsar ve ortaya çıkan sorunlara çözüm gel­işt­irmekten z­iyade ­işletme i­çi­n yen­ fırsatlar yaratmaya odaklanır.

İşletmeleri­n çeşi­tli­ dönemlerde başvurduğu amaca yöneli­k pazarlama faali­yetler­i ya da “yeşi­l” pazarlama faal­iyetler­i bu stratej­i­ kapsamında düşünüleb­ili­r.

Pazarlama amaçlı halkla ­ilişkiler kapsamında, esas olarak ürün tanıtımlarında veya ürün yeni­li­kleri­ni­ hedef k­itlelere açıklamakta kullanılmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Reaktif halkla ilişkiler faaliyetleri, örgütün ya da işletmenin karşılaştığı olumsuz durumlara karşılık koruma veya savunma amaçlı olarak yapılan halkla ilişkiler faaliyetleri bu kategori altında yer alır. Bir örgüt ya da işletmenin olumsuz söylenti veya tanıtımlarla karsı karsıya kalıp “hasar kontrolü” yapma gerekliliği hissettiğinde başvurduğu halkla ilişkiler stratejisidir. Örgüt dışından kaynaklanan durumlara karşılık olarak gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. Örgütlerin kriz dönemlerinde başvurduğu halkla ilişkiler faaliyetleri bu yaklaşım kapsamında ele alınabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum