Tarım Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #693874

I. Tarımın teknik dalları ve ekonomi ile yakından ilişkisi vardır.
II. Tarımsal üretim bilgisi ile ekonomi ve işletme bilimlerini bir araya getirerek, tarımsal faaliyetin, ekonomik boyutunu inceler.
III. ekonominin temel prensiplerini, tarımsal faaliyetle ilgili sorunlara çözüm aramada kullanan bir bilim dalıdır
IV. Kıt kaynakların verimli ve belirlenen amaca ulaşacak şekilde kullanılmasının sağlanması için ekonominin teknik ve prensiplerini tarıma uygular.
V. tüketicilerin, tüketim alışkanlıklarını ve tercihlerini belirlemeyi, bunları tatmin edecek ürünlerin yetiştirilmesini amaçlayan politikalarla ilişkilidir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri tarım ekonomisinin özelliklerindendir?


Yalnız I

Hepsi

I ve II

II, III, IV ve V

III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Tarım ekonomisinin, tarımın teknik dalları ve ekonomi ile yakından ilişkisi vardır. Tarım ekonomisi, tarımsal üretim bilgisi ile ekonomi ve işletme bilimlerini bir araya getirerek, tarımsal faaliyetin, ekonomik boyutunu inceler. Tarım ekonomisi, tüketicilerin, tüketim alışkanlıklarını ve tercihlerini belirlemeyi, bunları tatmin edecek ürünlerin yetiştirilmesini, bu ürünlerin en uygun şekilde üretim ve dağıtımını, ürün pazarlama yöntemlerini, işletmelerin verimli çalışmasını sağlayacak işletme yönetimini, tarım politikalarını, tarımsal kalkınma ekonomisini, ulusal ve uluslararası ekonomiyi ilgi alanına almıştır. Yukarıdaki tüm maddeler tarım ekonomisinin amaçlarındandır.

Yorumlar
  • 0 Yorum