Tedarik Zinciri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #458872

İşletmelerin rekabet avantajı yaratabilmek İçin tedarikçi süreçlerini, teknolojilerini ve temel yeteneklerini nasıl geliştireceklerine odaklanan temel görüşe göre (Tan ve diğerleri, 1998) Tedarik Zinciri Yönetimi’nin tanımı nedir?


Tedarik zinciri hammaddelerin çıkartılması ve işlenmesi faaliyetlerini yerine getiren çeşitli firmalardan, hammadde orijinal kaynaklarından, imalattan, montajdan, dağıtımdan ve nihai müşterilere perakende satıştan oluşan değer zinciridir.

Tedarikçiyle başlayan nihai müşteriyle sona eren fiziki bir şebekedir

Bütünleşik tedarik zinciri yönetimi, dış müşterilere yönelik yatay düzeyde müşteri değeri yaratmak için gereksinim duyulan tüm süreçlerin yönetimidir.

TZY, genel amacı olan optimizasyon ve verimliliği yaratırken tarafların arasındaki değişim faaliyetlerini geliştirerek girişim içinde bulunan geleneksel etkinliklerin genişlemesiyle ortaya çıkan bir yönetim düşüncesidir.

İmalat ve dağıtım zinciri vasıtasıyla aracı stratejik tedarikçilerden son kullanıcılara malların akışını hızlandırmak üzere zincirdeki işletmelerin çeşitli işlevsel alanlarının bütünleştirilmesidir.


Yanıt Açıklaması:

Diğer seçeneklerdekiler yine doğru tanımlardır ancak Tan’a ait değillerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum