Tefsir Deneme Sınavı Sorusu #852397

  1. “Müslümanın müslümana üç günden fazla küs durması helal değildir. (Bu küs olanlar) birbirleriyle karşılaştıklarında, biri bir tarafa, diğeri öteki tarafa gider (de birbirleriyle konuşmazlar). Onların en hayırlısı, ilk selam verendir.”
  2. “Müminler birbirini sevmede, birbirine acımada tek bir vücut gibidirler. Vücudun bir organı hastalandığında, diğer organlar da uykusuzluk ve ateşle onun acısına eşlik ederler.”
  3. “Ey kalplerine iman girmediği halde, dilleriyle iman edenler! Müslümanların ayıplarını araştırmayın. Kim Müslümanların ayıplarını araştırırsa, Allah da onun ayıplarını araştırır ve onu evinde rezil eder.”

Yukarıdakilerden hangisi Hucurat suresiyle ilgili hadislerdendir?


III

I ve II

II ve III

I ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

“Müslümanın müslümana üç günden fazla küs durması helal değildir. (Bu küs olanlar) birbirleriyle karşılaştıklarında, biri bir tarafa, diğeri öteki tarafa gider (de birbirleriyle konuşmazlar). Onların en hayırlısı, ilk selam verendir.”

“Müminler birbirini sevmede, birbirine acımada tek bir vücut gibidirler. Vücudun bir organı hastalandığında, diğer organlar da uykusuzluk ve ateşle onun acısına eşlik ederler.”

“Ey kalplerine iman girmediği halde, dilleriyle iman edenler! Müslümanların ayıplarını araştırmayın. Kim Müslümanların ayıplarını araştırırsa, Allah da onun ayıplarını araştırır ve onu evinde rezil eder.”

Yorumlar
  • 0 Yorum