Tehlikeli Madde Lojistiği Ve İş Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1266667

  1. Ambalajlanmış tehlikeli maddeleri taşımacıya verirken ambalajların zarar görüp görmediğini kontrol etmek
  2. Ambalajlar ve ekipman üzerinde bulunması gereken tehlike işaretlerin ve etiketle- rin bulunmasını ve bulundurulmasını sağlamak?
  3. Taşınan tehlikeli madde, maddenin UN Numarası, taşımada kullanılan resmi adı ve eğer mümkünse ambalajlama grubu ile ilgili olarak sürücüyü bilgilendirmek

Yukarıda verilen sorumlulukları aşağıdakilerden hangisinin sorumluluğudur?


Gönderen

Yükleyen

Taşımacı

Sürücü

Alıcı


Yanıt Açıklaması:

Yükleyen; ambalajlanmış tehlikeli maddeleri ya da temizlenmemiş boş ambalajları taşımacıya verirken ambalajların zarar görüp görmediğini kontrol etmekle, tehlikeli maddelerin yüklenmesi ve elleçlenmesi ile ilgili mevzuata ve özel kurallara uymakla yükümlüdür. Ayrıca ambalajlar ve ekipman üzerinde bulunması gereken tehlike işaretleri ve etiketlerin bulunmasını ve bulundurulmasını sağlamak, tehlikeli maddeleri konteynere yükledikten sonra konteynerin gerekli tehlike işaretleri ile işaretlenmesini ve etiketlendirilmesini temin etmek, ambalajları yüklerken, araç içinde var olan diğer yükleri de göz önüne alarak, birlikte yükleme yasalarına uyulmasını sağlamalıdır. Taşınan tehlikeli madde, maddenin UN Numarası, taşımada kullanılan resmi adı ve eğer mümkünse ambalajlama grubu ile ilgili olarak sürücüyü bilgilendirmek yükleyicinin görevidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum