Temel Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #470610

  1. Yaşlıya bakım planı sunulurken etik değerler ön planda tutulmalıdır.
  2. Yaşlı kabulünde standart bir kabul ve değerlendirme formu, bakıma uygun değerlendirme testleri, geriatrik değerlendirme testlerini içeren bir kayıt olmalıdır.
  3. Hastanın duygudurum, mental durum, fiziksel hastalıklar, ilaçlar, günlük ve enstrümantal günlük yaşam aktiviteleri, yaşlının alışkanlıkları, eğitimi dökümanlarda yer almalıdır.

Yukarıdaki maddelerden hangisi/leri doğrudur?


Yalnızca I

Yalnızca II

I-II-III

II-III

I-III


Yanıt Açıklaması:

Bakım planı sunulurken bu planın yaşlıya anlatılması son derece önem taşır. Tüm detaylar yaşlının anlayacağı şekilde tüm detaylarıyla etik değerleri çiğnenmeden, yaşlının özsaygısını zedelemeden anlatılmalıdır. Dökümanlar yaşlıya bakımın verildiği yere göre değişse de yaşlı kabulünde standart bir kabul ve değerlendirme formu, bakıma uygun değerlendirme testleri, geriatrik değerlendirme testlerini içeren bir kayıt olmalıdır. Aynı şekilde doğru bakımı ve aşamaları sağlayabilmek için hastanın duygudurum, mental durum, fiziksel hastalıklar, ilaçlar, günlük ve enstrümantal günlük yaşam aktiviteleri, yaşlının alışkanlıkları, eğitimi dökümanlarda yer almalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum