Temel Bilgi Teknolojileri 1 Deneme Sınavı Sorusu #1185062

“We Are Social”ın 2014 yılına ait “Temel Dijital Göstergeler” araştırması ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


We Are Social, Londra merkezli bir sosyal medya kuruluşudur

İnternet erişimli taşınabilir teknolojilerin kullanılma oranları, kendilerinden önceki dizüstü ve masaüstü cihazların oranlarını oldukça gerilerde bırakmıştır

Akıllı cep telefon kullanım oranları dünya genelinde hızla artmaktadır

Dünya genelinde taşınabilir teknolojilere yönelik aktif kayıtlı kullanıcı sayısı, kabaca dünya nüfusunun %53’üne denk gelmektedir.

Taşınabilir teknolojiler günümüzde kişilerin en önem verdiği araçlar durumundadır.


Yanıt Açıklaması:

Londra merkezli bir sosyal medya kuruluşu olan “We Are Social”ın 2014 yılına ait “Temel Dijital Göstergeler” araştırmasının bulgularına göre, pazarda söz sahibi olanların da kabul ettiği bir gerçek olarak taşınabilir teknolojiler günümüzde kişilerin en önem verdiği araçlar durumundadır. İnternet erişimli taşınabilir teknolojilerin kullanılma oranları, kendilerinden önceki dizüstü ve masaüstü cihazların oranlarını oldukça gerilerde bırakmıştır. Öte yandan, akıllı cep telefon kullanım oranları da dünya genelinde hızla artmaktadır. Dünya genelinde taşınabilir teknolojilere yönelik aktif kayıtlı kullanıcı sayısı, kabaca dünya nüfusunun %93’üne denk gelmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum