Temel Gerontoloji Deneme Sınavı Sorusu #1272358

  1. Köy muhtarları
  2. Sağlık kuruluşları
  3. Mahalle sakinleri
  4. Genel kolluk kuvvetleri
  5. Belediye zabıta memurları

Hangisi/hangileri 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirge­me Kurumu Kanununun 21. maddesinde belirtilen yükümlüler arasında yer alır?


I, II, III, IV ve V

II, III, IV ve V

I, II, IV ve V                

III ve IV

Yalnız IV


Yanıt Açıklaması:

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirge­me Kurumu Kanunu (SHÇEK) 24/05/1983 ta­rih ve 18059 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bir kanundur. Kanunun birinci maddesinde kanunun amacı belirtilmiş ve amaç olarak “korunmaya, bakıma veya yardıma ihtiyacı olan aile, çocuk, engelli, yaşlı ve diğer kişilere götü­rülen sosyal hizmetlere ve bu hizmetleri yürütmek üzere kurulan teşkilatın kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklar ile faaliyet ve gelirlerine ait esas ve usulleri düzenlenmek” gösterilmiştir.

Kanunun 21. maddesinde “kurum, korun­maya, bakıma, yardıma muhtaç aile, çocuk, özürlü ve yaşlılar ile sosyal hizmetlere muhtaç diğer kişileri tespit ve incelemekle görevlidir. Bu kişilerin kuruma duyurulmasında ve kurum ile işbirliği yapılmasında; mahalli mülki amirler, sağlık kuruluşları, köy muhtarları, genel kol­luk kuvvetleri ve belediye zabıta memurlarının yükümlü olduğu yasada vurgulanmaktadır. Doğru yanıt C’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum