Temel İlk Yardım Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #1129527

 I. Kişinin hafıza durumu. Kişinin kimliği. III. Kişinin bilinç düzeyi. IV. Kişinin geçmiş hastalık öyküsü. V. Kişinin kullandığı ilaçlar. 

Yukarıdakilerden hangileri, hasta ya da yaralının ikincil değerlendirmesi kapsamında tespit edilmesi gereken durumlardandır?


I, II, III

II, III, IV

III, IV, V

I, II, III, IV

I, II, III, IV, V


Yanıt Açıklaması:

 Doğru cevap E şıkkıdır. İlkyardımdaki diğer bir önemli değerlendirme ikincil değerlendirmedir. Aslında ikinci değerlendirme kişinin neden ilkyardımlık bir duruma düştüğünü araştırmaktır. İlkyardımda ikinci değerlendirmeye geçilmişse kişide kesinlikle solunum ve dolaşım var demektir. Hasta ya da yaralının bilinci kontrol edildikten sonra kişi eğer konuşabilecek durumda ise ilkyardımcı kendini tanıtarak ‘ben ilkyardımcıyım, adım …., size yardım edeceğim’ şeklinde bilgi vermeli, kendini tanıtmalı, kişiyi sakinleştirmelidir. İlkyardımcının kişiye yaklaşımı yaralıyı rahatlatacaktır. İlkyardımcı kişi ile konuşurken ona sorular sormalı, kişinin bilincini, hafıza durumunu, kimliğini, bilinç düzeyini, kişinin geçmiş hastalık öyküsünü, kullandığı ilaç olup olmadığını tespit etmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum