Temel İnsan Hakları Bilgisi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1202730

Uluslararası, bölgesel ve ulusal insan hakları hukukunda, insan haklarının sınırlanmasına izin verilen temel sebeplerden birisi de kamu ahlakıdır . Kamu Ahlakı' yla  ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 


Evrensel olarak uygulanabilen bir ahlak standardı bulunmamaktadır. Genel ahlak (kamu ahlakı), anlayışları ve içeriği açısından, yere ve zamana göre değişen bir kavramdır. Bu nedenle, genel ahlakı korumak amacıyla, insan haklarını sınırlayıcı nitelikte gerçekleştirilen işlem veya eylemlerin, alınan tedbirlerin, belli bir ülkede geçerli olan ahlaki standartların korunması için gerekli olup olmadığının belirlenmesi gerekir.

“Genel ahlâk” deyimi ile, “belli bir zamanda belli bir toplumun büyük çoğunluğu tarafından benimsenmiş bulunan ahlak kuralları” ifade edilmektedir.

Kamu düzeninin korunması, toplumsal yaşamın maddi düzeninin korunması anlamına gelmesine karşılık, genel ahlâk toplumsal yaşamın manevi yönü ile ilgilidir. Bu yönüyle kamu düzeni kavramından farklı olduğu söylenebilir.

Genel ahlâkın korunması ile kamu düzeninin korunması arasında çok yakın bir ilişki bulunmaktadır. Zira, kişilerin dış dünyaya yansıyan ahlakî tutum ve davranışlarının da toplumun dış maddî düzenini tehdit etmesi veya tehlikeye düşürmesi mümkündür.

Hepsi 


Yanıt Açıklaması:

Kamu Düzeni' nin sınırlandırılmasının gerekliliğiyle ilgili A, B, C, D şıklarının hepsi  doğrudur. 

Yorumlar
  • 0 Yorum